P2P-lån

P2P-lån innebär peer-to-peer lån vilket betyder att man lånar från person till person. Du kan alltså vara den som lånar ut eller den som lånar. Nedan listar vi alla dessa lån, vissa är utan UC och vissa godtar även betalningsanmärkningar.

Hög beviljandegrad
Lånebelopp
3000 - 25.000 kr
Löptid
1 - 24 mån
Ränta
15.4% - 1177%
Kreditupplysning
Creditsafe
Bet. anmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Lånebelopp
10.000 - 350.000 kr
Löptid
6 månader - 10 år
Ränta
3.25% - 24.99%
Kreditupplysning
UC
Bet. anmärkning
Inte ok
Utbetalning
Inom 1 bankdag
Gå till ansökan

P2P-lån utan UC

Det finns flera P2P-lån som inte tar UC. Istället använder de sig av Creditsafe eller Bisnode som kreditupplysningsföretag. Det kan dock vara fördelaktigt för dig om du inte vill belasta fin UC med många förfrågningar. Det ger dig således dålig kreditvärdighet. De företag som erbjuder P2P lån utan UC är Untie men också Loanstep. Untie använder sig således av Bisnode och Loanstep använder sig av Creditsafe.

Svenska P2P-lån

Det finns enbart några få aktörer i Sverige som  i sin tur erbjuder P2P-lån. Det passar dig bra som bor i Sverige, likaså om du är på semester utomlands. Detta är ett alternativ för dig som i sin tur är på semester. Det är om du exempelvis är i behov av ett tryggt lån från Sverige. I sådana fall gör du detta genom att simpelt verifiera dig med BankID.

Låna pengar av privatpersoner trots anmärkning

Det kan vara svårt för dig att få ett peer-to-peer lån på över 5 000 kr om du har en betalningsanmärkning. Chansen att få ett lån ökar om din betalningsanmärkning är gammal men chansen är ändå minimal. Loanstep kan erbjuda ett lån för dig som har en betalningsanmärkning, dock så måste den vara äldre än 12 månader. Därför erbjuder vi dig som har en betalningsanmärkning att ta ett annat lån. Här kan du därav se en lista över lån som godtar betalningsanmärkningar.

P2P-lån trots Kronofogden

Tyvärr går det inte i dagsläget att låna pengar av privatpersoner med skulder hos Kronofogden. Däremot är det ingeting som utesluter att det kommer i framtiden. Det vi rekommenderar att du gör ifall du har problem hos Kronofogden är att samla dina lån. Det innebär att du samlar dina små lån och krediter och gör till ett större.

Fördelar med att ta ett peer-to-peer lån

Ett P2P lån skiljer sig från vanliga snabblån och sms lån. Om du i sin tur lånar via banker så har de oftast högre mål i avkastning. Det är till skillnad ifall du skulle låna pengar av privatpersoner. Vid lån av privatpersoner är avkastningsmålen lägre. Det är också många långivare använder det som ett alternativ till fonder och aktier. Du kan dessutom få en betydligt lägre ränta om du har en bra ekonomi.

Vidareläsning om P2P-lån

P2P-lån

Vanliga frågor om P2P-lån

Går det att få ett P2P-lån beviljat trots Kronofogden?
Finns det peer-to-peer lån utan UC?
Vad innebär peer-to-peer lån?
Går det att få P2P-lån trots betalningsanmärkning?