Krea

Lånebelopp
10.000 - 5.000.000 kr
Löptid
1 mån - 5 år
Ränta
Beror på bank
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
0 - 2 dagar
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Krea

  • ✔️ Du måste ha ett företag registrerat i Sverige
  • ✔️ I många fall krävs en borgensman
  • ✔️ Andra krav kan förekomma beroende av vilken långivare som du väljer

Krea är en låneförmedlare som bland annat hjälper företag att jämföra olika långivare för att få det bästa företagslånet. Ansökan är kostnadsfri men också icke-bindande. Du kan dessutom ansöka om lån på upp till 5 miljoner kronor. Vidare kan du få svar ifrån upp till 20 olika långivare. Svaret kommer i sin tur snabbt, vanligtvis inom 48 timmar. Tjänsten riktar sig främst till små men även medelstora företag. Krea är å ena sidan den aktör inom företagslån som har flest långivare ansluten till sig. Exempel på några långivare som Krea arbetar tillsammans med är Approva, Qred och Capcito.

Jämför företagslån

Krea är en jämförelsesajt som tidigare nämnt hjälper företag att hitta det bästa företagslånet. Med över 20 långivare i sitt samarbete är Krea därav största aktören på marknaden då de erbjuder lån till både aktiebolag och enskild firma. Den stora fördelen med Krea, och det som gör de unika på marknaden, är i sin tur den bakomliggande tekniken. Den möjliggör för dig att smidigt men också helt digitalt kunna jämföra lån direkt på din dator.

När du ansöker om lån gör du det direkt på Kreas hemsida. Du börjar å ena sidan med att ange belopp för ditt lån och sedan organisationsnummer och övriga kontaktuppgifter. Du signerar således din ansökan med företagets bankID. Därefter väljer du själv om du vill komplettera din ansökan. Krea kommer ge dig möjligheten att exempelvis lämna en säkerhet för lånet, eller att ange ytterligare finansiell information. Det är blanda annat företagets omsättning. Du måste inte ange detta, men det kommer troligtvis att generera fler och bättre låneerbjudanden.

Efter ungefär 48 timmar får du dina låneerbjudanden. Du loggar enkelt in på Krea med ditt bankID för att se alla olika förslagen. Långivarna kommer att be dig komplettera din ansökan med mer specifik information om sedan får du avslutningsvis ditt låneavtal.

Företagslån utan säkerhet

Krea rekommenderar å andra sidan att du fyller i övrig information utöver det vanliga. Du kan dock bli uppmanad till att nämna en borgensman för ditt lån. Detta är emellertid inte något krav. Med Krea kan du ansöka om företagslån utan säkerhet. Det finns många fördelar med detta. Framförallt slipper du vara orolig för att ditt företagslån kommer således påverka din privatekonomi.

Utbetalning, kundservice och öppettider

Utbetalningen av lånet sker direkt via den långivare som du har valt. Du måste skriva under avtalet innan de kan godkänna transaktionen. Därefter kan långivaren betala ut beloppet till ditt företagskonto. Tiderna varierar när du ska få dina pengar utbetalda. Det beror på bland annat vilken långivare du har valt.

Vid eventuella frågor finns det i sin tur många olika vägar att gå för att få hjälp. Dels har Krea en live chatt på hemsidan där du i sin tur kan kontakta kundtjänst. Du kan även få hjälp via telefon eller e-post. Kundtjänst kan exempelvis hjälpa dig om du vill avbryta din ansökningsprocess. Du kan även få hjälp med din ansökan. Krea har dessutom hjälpt över 5000 företag att få företagslån, så de har bred kunskap och erfarenhet. Behöver du mer information så kan du således gå in på deras hemsida (www.krea.se).

 

Krea

 

Vårt omdöme om Krea

Krea framstår som en mycket seriös aktör på marknaden. Deras tjänster är dessutom väldigt enkla att använda sig av. Den enda nackdelen som vi kan hitta är att deras hemsidan innehåller bland annat för mycket information. Det kan således vara svårt att få fram det väsentliga.

Fördelar

  • ✅ Digital och enkel ansökningsprocess
  • ✅ Bra kundtjänst

Nackdelar

  • ❌ Mycket omfattande, och ibland svårsorterad, information på hemsidan
  • ❌ Ibland krävs borgensman

Vanliga frågor om Krea

Hur stora företagslån erbjuder Krea?
Godtar de betalningsanmärkningar?
När har deras kundtjänst öppet?
Vad har Krea fått för omdöme?