Smslån utan ränta

I dagsläget finns det vissa långivare som alltså erbjuder dig att låna pengar räntefritt under en viss period. Vanligast gäller det nya kunder som kan ta del av detta samt en löptid mellan 14 och 30 dagar. Om det inte tillkommer andra avgifter som exempelvis uppläggningsavgift är ett smslån utan ränta utan tvekan väldigt fördelaktigt.

Hög beviljandegrad
Lånebelopp
3000 - 25.000 kr
Löptid
1 - 24 mån
Ränta
15.4% - 1177%
Kreditupplysning
Creditsafe
Bet. anmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Lånebelopp
1000 - 45.000 kr
Löptid
1 månad - 15 år
Ränta
39.6% - 47.64%
Kreditupplysning
Creditsafe
Bet. anmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Lånebelopp
5000 - 20.000 kr
Löptid
1 månad - 1 år
Ränta
39% - 98.8%
Kreditupplysning
Creditsafe
Bet. anmärkning
Inte ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Lånebelopp
2000 - 20.000 kr
Löptid
1 mån - 1 år
Ränta
12.87% - 236.5%
Kreditupplysning
Creditsafe
Bet. anmärkning
Inte ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Lånebelopp
2000 - 5000 kr
Löptid
30 dagar - 1 månad
Ränta
39% - 1135%
Kreditupplysning
Bisnode
Bet. anmärkning
Inte ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Lånebelopp
10.000 - 50.000 kr
Löptid
1 - 24 månader
Ränta
39% - 65.41%
Kreditupplysning
Bisnode
Bet. anmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan

Vad är ett smslån utan ränta?

Ett smslån eller snabblån utan ränta innebär att du inte betalar något för lånet det vill säga bortsett från amorteringen. Däremot kan det tillkomma andra avgifter som aviavgift eller uppläggningsavgift. Det är istället för ränta, så att långivarna således kan öka sina intäkter. Vad som dock är viktigt att tänka på är att läsa igenom lånevillkoren. Extra viktigt innan du godkänner lånet så att du därav är beredd på potentiella avgifter.

Hur man tar ett lån utan ränta

Ansökan om ett smslån utan ränta går snabbt men också smidigt. Svårigheten kan dock vara ett hitta en långivare som erbjuder lån räntefritt. Därför har vi gjort det enkelt för dig genom att lista alla långivare som erbjuder räntefria smslån ovan.

Ansökan går till genom att du först väljer en långivare som vi listat här på sidan. Därefter trycker du på “Gå till ansökan” och du blir skickad till ansökan på långivarens hemsida. I ansökan fyller du i din inkomst, personuppgifter med mera och så får du därefter svar direkt på skärmen. Du får sedan pengarna på kontot beroende på vilken bank du har.

Räntefria lån utan UC

De flesta långivare som erbjuder snabblån utan ränta tar i sin tur ingen kreditupplysning via UC. Istället använder de därför kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode. Detta är fördelaktigt för dig eftersom många förfrågningar hos UC påverkar din kreditvärdighet.

Nya smslån med 30 räntefria dagar

De flesta långivare som är nya på marknaden låter dig också låna pengar utan ränta i 30 dagar. Det gäller oftast smslån eller kontokrediter till nya kunder som du i sin tur får låna pengar utan ränta i 30 dagar. Det kan även vara fördelaktigt för dig om du är i ett akut behov i att låna pengar.

Viktigt att tänka på med smslån utan ränta

  • Ett räntefritt lån innebär oftast en väldigt kort löptid. Så var alltid säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid.
  • Ett räntefritt lån behöver inte vara kostnadsfritt eftersom flera avgifter kan tillkomma. Det kan vara bra att leta efter ett lån utan en uppläggningsavgift.
  • Om du missat en betalning kan det leda till dyra kostnader och ibland
  • Lånet är vanligtvis räntefritt under en period, till exempel 30 dagar.
  • Det är viktigt att läsa avtalet noggrant.

Räntefritt lån med direkt utbetalning

De flesta långivare som erbjuder räntefria lån erbjuder därav en direkt utbetalning av pengarna eller inom samma dag. Således kan detta vara ett bra alternativ. Särskilt för dig som är i ett behov av pengar snabbt eller bara är ute efter ett smidigt lån. Att få svar direkt på skärmen är något som vi värderar väldigt högt. Kolla gärna i vår lista för lån utan ränta med svar direkt på skärmen.

Räntefria privatlån

Det finns däremot inga långivare som erbjuder privatlån helt utan ränta. Det beror på att det är ett betydligt större lån som i sin tur innebär en större risk för långivaren. Det finns dock flertal lån som är med räntefria månader. Det är något vi på Hittadittlån i synnerhet värderar väldigt högt. Det är på grund av att istället för att du spenderar massa pengar på att betala ränta. Då kan du använda pengarna till annat.

Räntefritt samlingslån

Om du är ute efter att sänka räntan på dina nuvarande lån då kan därför ett samlingslån vara ett bra alternativ för dig. Ett samlingslån fungerar på så sätt att du samlar ihop dina lån. Då gör du det istället till ett större lån med lägre ränta.

Vilka belopp kan jag låna räntefritt?

Att låna pengar utan ränta är något som är ganska ovanligt. Eftersom det oftast är snabblån som erbjuder detta så brukar beloppen vara mellan 1000 kr och 5000 kr. Det kan dock variera rätt mycket över tid beroende på vad långivarna har att erbjuda. Se således till att alltid hålla dig uppdaterad om vad de olika långivarna erbjuder.

Vad säger lagen om smslån utan ränta?

Enligt konsumentkreditlagen är alla lån räntefritt under 14 dagar om man således betalar tillbaka hela lånebeloppet. Du som tar lån har rätt att häva lånet inom 14 eller ibland 30 dagar på grund av ångerrätten. Det betyder att om du tagit ett lån, men ångrar dig inom 14 dagar. Då måste du betala tillbaka hela lånebeloppet till långivaren. Du behöver därför alltså inte betala någon ränta eller andra avgifter på lånet.

Källa: Konsumentkreditlagen, Wikipedia

smslån utan ränta

Vanliga frågor om Smslån utan ränta

Går det att ansöka om ett räntefritt lån?
Vilka typer av lån finns utan ränta?
Finns det smslån utan ränta med direkta utbetalningar?
Hur stora belopp kan man ansöka om räntefritt?