Lendo

Lånebelopp
10.000 - 600.000 kr
Löptid
1 - 15 år
Ränta
2.95% - 29.27%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
1 - 5 bankdagar
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Lendo

  • ✔️ Åldersgräns 18
  • ✔️ Årsinkomst på minst 110 000 kr
  • ✔️ Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
  • ✔️ Inga skulder hos Kronofogden

Lendo är nog den låneförmedlare som ingen tidigare har missat. Just nu är Lendo en av de största på marknaden och har därav ett bra omdöme landet runt. Är du ute efter ett privatlån eller också ett företagslån så är Lendo alltid där för dig. De samarbetar i sin tur med 35 olika långivare och ger dig det lån som passar dig bäst. De erbjuder dig lån från 10 000 upp till hela 600 000 kr med endast en UC. Eftersom de erbjuder dig lån från över 35 långivare. Då får du flertal olika förslag på det lån och du väljer det som passar dig bäst.

Privatlån och samlingslån hos Lendo

Lendo är också experter på området inom samlingslån och privatlån (blancolån). De erbjuder dig lån från 10 000 kr till 600 000 kr. Att samla dina lån är däremot ett väldigt bra sätt för dig att hålla reda på din ekonomi. Ifall du har flera mindre lån så kan du slå ihop dina lån till ett och därav få lägre ränta. Detta kan i sin tur resultera i att du drar ner dina månadskostnader. De vill att man ska kunna låna så smidigt som möjligt. Därför kan du nu låna via Bank-ID när du tar lån hos Lendo. Detta innebär att du kan skicka ansökan smidigt via mobilen. Därefter får du välja de låneerbjudande som Lendos olika långivare har lagt upp för dig efter dina förutsättningar.

Låna till företag

Lendo har följt strömmen och börjat med att erbjuda företagslån. Du kan låna till ditt företag oavsett vilken bolagsform. Det kan vara till aktiebolag men också enskild firma. Det enda kravet är att ditt bolag är svenskregistrerat. Du som tar lånet måste antingen vara VD, styrelseledamot eller suppleant. Idag samarbetar Lendo tillsammans med sju olika företags-långivare.

Låna med betalningsanmärkning hos Lendo

De erbjuder idag dig att låna med betalningsanmärkning. Kraven är dock att din betalningsanmärkning måste vara minst 6 månader gammal. Det är tyvärr dock lite begränsat för dig som har en betalningsanmärkning. Då kan du inte låna det fulla beloppet av 600 000 kr. Däremot kan du idag låna 150 000 kr med en årsinkomst på 120 000 kr.

Ränta

Eftersom Lendo är en låneförmedlare så innebär det att räntorna varierar. Det innebär att de olika långivarna har olika räntor. Om du således skulle ansöka om ett mindre lån hos Lendo så skulle du få högre ränta och med större lån tvärtom. Allt beror alltså helt på vad de olika långivarna erbjuder dig. Men räntorna sträcker sig ifrån 2.95% men också upp till 29.27%. Det anser vi iallafall är förmånligt jämfört med andra aktörer.

Kundservice och öppettider

Lendo har en fantastisk kundservice som du i sin tur kan kontakta via E-mail eller telefon. Deras telefonnummer är 0771 13 13 10. Deras mailadress är [email protected]. De har öppet varje dag mellan 08:00 till 20:00 på vardagar, och på helger mellan 10:00 – 14:00. Du kan gå in på deras hemsida (www.lendo.se) för mer information.

 

Lendo

 

Vårt omdöme om Lendo

Lendo är en av de låneförmedlare som är svenska folkets favorit och det är även vår favorit. De är det perfekta alternativet om du är ute efter ett lite mer långsiktigt lån på större belopp. Detta gäller dessutom om du är ute efter ett företagslån. Tyvärr kräver en UC om du ska ta ett lån men som tur bara en. Det som vi å andra sidan gillar med Lendo är att de lägger upp fler olika lån utifrån dina förutsättningar. Det ger dig fler valmöjligheter. Är du ute efter ett sms lån på ett mindre belopp som inte kräver UC. Då är Lendo inte att rekommendera.

Fördelar

  • ✅ Tryggt och etablerat företag på marknaden
  • ✅ Godtar betalningsanmärkningar
  • ✅ Enkelt och smidigt att låna

Nackdelar

  • ❌ De gör kreditupplysning via UC

Vanliga frågor om Lendo

Hur många långivare samarbetar Lendo med?
Kan jag ansöka med en betalningsanmärkning?
Vilka typer av lån kan jag ansöka om hos Lendo?
Kostar det att ansöka om lånet?