Låneförmedlare

Att hitta det rätta lånet är inte så lätt alla gånger. Det kan vara så att du inte vet exakt vilket typ av lån du är efter. Men också vilka avgifter och räntor som passar din situation bäst. Därför kan det vara till fördel att ansöka om lån via en låneförmedlare. En låneförmedlare lånar inte direkt ut pengar till dig. Det du gör är att du ansöker på deras hemsida om vilket belopp och löptid som därav passar dig bäst. Därefter ställer de fram olika typer av lån för dig där du får välja utefter dina förutsättningar. Här listar vi de bästa låneförmedlare 2021 för både privatlån och företagslån. Vissa är utan UC och vissa godtar betalningsanmärkningar.

Jämför

Hur mycket pengar behöver du låna?

Jämför nu

Låneförmedlare

3.0
Lånebelopp
500 - 600.000 kr
Ränta
2.95% - 47.64%
Bet. anmärkning
Ok
Löptid
3 månader - 15 år
Kreditupplysning
UC, Creditsafe, Bisnode
Utbetalning
Direkt

Räkneexempel på lån:

5.0
Lånebelopp
10.000 - 600.000 kr
Ränta
2.95% - 29.27%
Bet. anmärkning
Ok
Löptid
1 - 15 år
Kreditupplysning
UC
Utbetalning
1 - 5 bankdagar

Räkneexempel på lån: Effektiv ränta 2,99%, 10 000 kr, över 1 år. Kostnaden är 851 kr per månad, totalt: 10 207 kr.

5.0
Lånebelopp
5000 - 600.000 kr
Ränta
2.95% - 39%
Bet. anmärkning
OK
Löptid
1 - 20 år
Kreditupplysning
UC
Utbetalning
Beror på bank

Räkneexempel på lån: Annuitetslån 10 år, belopp 225 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.12 %. Totalt belopp att återbetala 299 078:-. 120 avbetalningar. Räntekostnad 74 078:-. Individuell ränta varierar från 2.95 - 39.0%. Återbetalningstid 1-20 år

5.0
Lånebelopp
5000 - 600.000 kr
Ränta
2.95% - 26.9%
Bet. anmärkning
OK
Löptid
1 - 20 år
Kreditupplysning
UC
Utbetalning
1 - 3 bankdagar

Annuitetslån 100 000 kr på 10 år (120 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,20% per 2021-01-29. Totalt att betala 133 215 kr. Månadskostnad: 1 106 kr

5.0
Lånebelopp
5000 - 600.000 kr
Ränta
2.95% - 39.5%
Bet. anmärkning
Ok
Löptid
1 - 18 år
Kreditupplysning
UC
Utbetalning
1 - 5 dagar

Räkneexempel på lån: Effektiv ränta 3,03%, 5 000 kr, över 1 år. Kostnaden är 425 kr per månad, totalt: 5 105 kr

5.0
Lånebelopp
5000 - 600.000 kr
Ränta
2.95% - 29%
Bet. anmärkning
Ok
Löptid
1 - 20 år
Kreditupplysning
UC
Utbetalning
3 - 5 dagar

Räkneexempel på lån: Effektiv ränta 3,03%, 5 000 kr, över 1 år. Kostnaden är 425 kr per månad, totalt: 5 105 kr.

Vad är en låneförmedlare

En låneförmedlare är en person eller ett företag som hjälper dig att hitta ett lån som passar just dina behov och förutsättningar. Låneförmedlaren fungerar som en mellanhand mellan dig som låntagare och långivaren.

Det finns många olika långivare på marknaden, och det kan vara svårt att hitta rätt lån för just din situation. En låneförmedlare tar hand om det hårda arbetet åt dig genom att jämföra olika lån och långivare och hitta det bästa alternativet för just dina behov.

En låneförmedlare kan hjälpa dig att få ett lån även om du har en betalningsanmärkning eller en utmätning hos Kronofogden. Många långivare använder sig av UC, ett kreditupplysningsföretag, för att bedöma om en person är en lämplig kreditgivare. Om man har en betalningsanmärkning eller utmätning kan detta påverka UC:s bedömning negativt, vilket kan göra det svårt att få ett lån beviljat. En låneförmedlare kan hitta långivare som inte använder UC, eller lån som är specifikt riktade till personer med betalningsanmärkningar eller utmätningar.

Det är viktigt att poängtera att en låneförmedlare inte lånar ut pengar själv, utan fungerar som en mellanhand mellan låntagaren och långivaren. Låneförmedlaren tar oftast en avgift för sina tjänster, men det finns även låneförmedlare som är kostnadsfria att använda. Det kan vara en god idé att jämföra olika låneförmedlare för att hitta den som passar dig bäst.

Det är också viktigt att vara medveten om att lån utan UC ofta har högre räntor och avgifter än vanliga lån, eftersom långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar till en person med en betalningsanmärkning eller utmätning. Därför kan det vara bra att jämföra olika lån och långivare för att hitta det bästa alternativet för just din situation.

Grundkrav – Låneförmedlare

De flesta låneförmedlare har vissa grundkrav för att förmedla lån. De är följande:

  • Minst 18 år gammal
  • Minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Folkbokförd i Sverige
  • Oftast krav på inga skulder

Hur mycket kan man låna hos en låneförmedlare

Det är svårt att säga exakt hur mycket du kan låna av en låneförmedlare, eftersom det beror på din ekonomiska situation och vilken låneförmedlare du väljer. Många låneförmedlare har olika lånebelopp att erbjuda, och det finns även lån som är anpassade för olika behov och förutsättningar. Hos de allra flesta låneförmedlare erbjuds lån upp till 600 000 kr.

En låneförmedlare kan hjälpa dig att hitta ett lån som passar just dina behov och förutsättningar. Låneförmedlaren tar hand om det hårda arbetet åt dig genom att jämföra olika lån och långivare och hitta det bästa alternativet för just dina behov.

Det finns lån för olika ändamål, som t.ex. bostadslån, bil- och båtlån, samt lån för att finansiera konsumtion. Lånebeloppen för dessa lån varierar, men som regel kan du låna upp till en viss procent av din årsinkomst.

 

Fördelar med en låneförmedlare

TidssparandeEn låneförmedlare kan spara dig mycket tid genom att söka efter de bästa lånealternativen åt dig och presentera dem på ett organiserat sätt. Du behöver inte spendera timmar med att kontakta olika långivare och fylla i flera ansökningsformulär.
ExpertisLåneförmedlare har omfattande kunskap om lånemarknaden och kan hjälpa dig att förstå de olika alternativen som finns tillgängliga. De kan också ge värdefull råd om vilken typ av lån som passar bäst för dina behov och din ekonomiska situation.
Bättre lånevillkorLåneförmedlare har relationer med en mängd olika långivare och kan förhandla bättre lånevillkor åt dig. Detta kan inkludera lägre räntor, mer förmånliga återbetalningsvillkor och lägre avgifter.
Tillgång till ett brett utbud av alternativEn låneförmedlare har tillgång till ett brett utbud av lånealternativ som du kanske inte skulle kunna hitta på egen hand. Detta kan inkludera specialistlångivare som du kanske inte är medveten om eller som du inte har tillgång till direkt.
BekvämlighetAtt använda en låneförmedlare är ett bekvämt sätt att hitta det bästa lånet för dina behov. Du behöver inte göra allt det hårda arbetet själv och kan lämna det till professionella.

Förmedlare som jämför företagslån

Framförallt när det kommer till stora belopp, då vill man ha så låg ränta som möjligt. Det är fallet när du tar ett företagslån. Varje gång du ska ta ett företagslån skulle vi faktiskt rekommendera att du använder dig av en låneförmedlare. Det är framförallt viktigt när du är i en start-up fas. Då har man inte mycket pengar att spendera och kan därav vara bra med lägre månadskostnad.

Direkta utbetalningar

Direkt efter man har ansökt om ett lån kan det ibland vara skönt att få pengarna direkt in på kontot. Därför finns det en del låneförmedlare som ställer fram lån med direkta utbetalningar. Det brukar således vara till storbankerna som SEB, Handelsbanken, Swedbank och Nordea.

Tips

När du går genom en låneförmedlare så får du en rad olika erbjudanden från olika långivare. Detta gör att du får en snabb översikt och kan välja den långivare som erbjuder allra bäst villkor. Dessutom tas det endast en kreditupplysning av dig vilket är positivt då många anser att flera kreditupplysningar är en risk.

Hur tjänar låneförmedlare pengar?

Låneförmedlare är företag eller personer som hjälper individer och företag att hitta lån från olika långivare. De tjänar pengar genom att ta emot en provision från långivarna för att ha hittat dem en låntagare. Det finns flera sätt på vilka låneförmedlare kan tjäna pengar, inklusive:

  • Provisionsavgifter: Många låneförmedlare tar emot en provisionsavgift från långivarna för varje lån som beviljas till en låntagare som de har hittat. Dessa avgifter kan variera beroende på lånebeloppet och långivarens villkor.
  • Rådgivningsavgifter: Vissa låneförmedlare kan ta emot en rådgivningsavgift från låntagarna för att ge dem råd om vilken typ av lån som passar bäst för deras behov och ekonomiska situation. Dessa avgifter kan variera beroende på låneförmedlarens erfarenhet och kompetens.
  • Förhandlingsavgifter: Vissa låneförmedlare kan ta emot en förhandlingsavgift från låntagarna för att förhandla om bättre lånevillkor på deras vägnar. Dessa avgifter kan variera beroende på hur mycket förhandlingar som krävs och hur mycket förbättringar som kan uppnås.
  • Marknadsföringsavgifter: Vissa långivare kan betala låneförmedlare en marknadsföringsavgift för att hjälpa till att marknadsföra deras lånprodukter till en bredare publik. Dessa avgifter kan variera beroende på långivarens budget och mål för marknadsföringen.

Det är viktigt att notera att låneförmedlare inte tar ut avgifter direkt från låntagarna. De tjänar pengar genom att ta emot avgifter från långivarna och dessa avgifter är vanligtvis inkluderade i lånevillkoren. Låntagarna betalar inte låneförmedlaren direkt, utan långivarna betalar en provision för deras tjänster.

Vilken är den bästa låneförmedlaren?

Om man inte säkert vet vilken förmedlare som sammanställer de lån som är bäst utifrån sina förutsättningar. Därför kan det vara bra att använda sig av en låneförmedlare som samarbetar med flest banker. Advisa samarbetar i dagsläget med 37 banker vilket är flest på marknaden. Zmarta är också en stor aktör på marknaden som samarbetar med 35 banker och Freedom Finance med 33 st.

Vanliga frågor om Låneförmedlare

Finns det låneförmedlare som inte gör UC?
Ja, vi har till exempel Klara Lån som inte gör en UC. De förmedlar både privatlån och snabblån.
Går det att ansöka via en förmedlare om jag har anmärkning?
Det går oftast bra. Vissa har lättare krav än andra. Hos till exempel Lendo kan du ansöka med betalningsanmärkning.
Vilken är den bästa låneförmedlaren?
Det är väldigt svårt att säga, vilket beror främst på att vissa är olika bra i olika situationer. De mest populära är dock Advisa, Lendo och Zmarta.
Hur stora belopp brukar de förmedla?
Beloppen varierar beroende på vilken låneförmedlare du väljer. Däremot brukar de vanligaste beloppen vara mellan 20 000 kr och 600 000 kr.