1000 - 20.000 kr
Belopp
Ja
Direktutbetalning
21
Åldersgräns
1 mån - 6 år
Löptid
33% - 4568.91%
Ränta
Ok
Betalningsanmärkning
300 kr
Uppläggningsavgift
Creditsafe
Kreditupplysning

Räkneexempel på lån: Effektiv ränta 38,48%, 1 000 kr, över 1 år. Kostnaden är 128 kr per månad, totalt: 1 531 kr.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Företagsuppgifter

Företagsnamn
Ambrion Finans AB
Hemsida
Telefon
Adress
WTC, Södra järnvägsgatan 4
352 29 Växjö
Kundtjänst
Måndag - Fredag: 
09:00 - 19:00
Lördag - Söndag: 11:00 - 18:00

Sedan 2011 har Daypay erbjudit privatpersoner mindre krediter med en flexibel återbetalningstid. Aktören använder sig av ett modernt system för att kunna behandla inkomna låneansökningar per automatik, vilket är något uppskattat när man snabbt behöver få ett mindre lån. Daypay har tillstånd från Finansinspektionen och med sin verksamhet vill de kunna erbjuda snabblån när det tryter i plånboken och man snabbt behöver finansiera ett inköp eller lösa en mindre skuld. 

Daypay lån

Det går att ansöka om ett privatlån hos Daypay på som mest 20 000 kronor. Väljer man en återbetalningstid på upp till 90 dagar är det maximala beloppet man kan låna 10 000 kronor, och om man väljer en återbetalningstid på upp till fem år kan man låna 20 000 kronor. Enligt vår mening är det bra att de begränsar hur stora belopp man kan låna utifrån återbetalningstid, speciellt med de mindre summorna. Det innebär att man inte riskerar att dra på sig onödiga räntekostnader eftersom man behöver kunna betala tillbaka lånet inom en relativt kort tid.

De här olika lånen kallas för Daypay snabblån och Daypay pluslån. Ett snabblån är det som har kortare återbetalningstid medan ett Daypay pluslån är det som har en återbetalningstid som är något längre. Som mest kan en och samma kund ha tre lån samtidigt hos Daypay. Det betyder kort och gott att om man redan har ett lån kan man ansöka om att få ett Daypay extra lån, förutsatt att man inte kommer ha fler än tre lån totalt.

Ansök om pengar hos Daypay

Den stora styrkan med Daypay är framförallt att tjänsten är så enkel och smidig att använda. Hela ansökningsprocessen sker nämligen på Daypays webbplats. Du börjar din ansökan med att ange hur mycket pengar du vill låna. Om du lånar mindre än 10 000 kr kommer Payday i sin tur inte att göra något kreditupplysning hos UC. Du kan emellertid välja att låna upp till 20 000 kr. Men då kommer de även att göra en UC kreditupplysning i samband med låneansökan. Vidare anger du kort lite information om dig själv och din ekonomiska situation. De använder det som grund till din ansökan. När allt sedan är ifyllt bekräftar du din ansökan med digitalt bankID och du får besked direkt på skärmen. Snabbt och enkelt, helt utan krångel.

Krav för att få privatlån hos Daypay

Det grundläggande kravet Daypay har för att du ska kunna ansöka om ett blancolån är att du ska vara 20 år fyllda. Utöver det tillkommer andra krav beroende på hur stort lånebelopp ansökan gäller. För att få ett lån måste man ha en fast inkomst och man får inte ha för många skulder. Vad som räknas som för många skulder är något som Daypay gör en individuell bedömning av, men i korta drag behöver långivaren kunna säkerställa att du har den ekonomi som behövs för att kunna betala tillbaka lånet. 

Att få lån med betalningsanmärkning hos Daypay behöver inte automatiskt vara ett problem. Det här är en kreditgivare som hellre ser till den framtida betalningsförmågan än till den förgångna. Förutom det så tittar de även på vilken typ av betalningsanmärkning det gäller. Har du exempelvis fått en anmärkning för att du har glömt betala en parkeringsbot är det inte ett lika stort hinder som om du har fått en betalningsanmärkning för att du inte amorterat andra lån i tid. 

Att Daypay väljer att se på varje betalningsanmärkning separat för sig på det här viset tycker vi om. Alla kan missa en faktura, och även fast man gör det behöver det inte betyda att man har en dålig ekonomi. Därför vill vi hylla Daypay i det här avseendet. Att de sätter kundens egentliga situation i första hand istället för hur den ser ut vid första anblicken utan någon större analys är betryggande. Observera dock att Daypay inte beviljar lån till någon som har ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. 

Låna utan UC med betalningsanmärkning

Daypay är en seriös långivare. Således tar de sitt ansvar och gör en kreditupplysning hos UC. Det är om du ansöker om ett lån större än 10 000 kr. Skulle du emellertid bara behöva en mindre summa kan du hos Daypay få ett lån beviljat utan UC. De gör den istället via Creditsafe. Att slippa en kreditupplysning hos UC är bra, även om du skulle ha klarat kreditprövningen. Varje kreditupplysning som de gör påverkar nämligen din kreditvärdighet. Skulle du således få för många kreditupplysningar gjorda i ditt namn. Då kan du få svårt att få lån beviljat i framtiden. Väljer därför allt ett lån utan UC om du kan. Det som är till fördel som lånar hos Daypay. Det är att du också kan låna ifall du har betalningsanmärkningar.

Pros / Cons

  • Snabb ansökan med svar direkt
  • Utbetalning inom en timme till utvalda banker
  • Lån kan bli beviljat till dig med betalningsanmärkningar
  • Höga avgifter i form av uppläggningsavgifter och räntor
  • Relativt kort återbetalningstid
  • UC på lån över 10 000 kr

Räntor & avgifter hos Daypay

Hur bra Daypay än må vara, så är de också en av de dyrare lånen vi har listade hos Hittadittlån. Fördelen är att de har en fast årsränta som är på 39% som är samma för alla, oavsett om du har en bra eller dålig ekonomi. Deras effektiva ränta är dock mellan 69.95% och 4568.91%. De har dessutom en uppläggningsavgift (300 kr) och en administrationsavgift (39 kr). Därför kan man anse Daypay som oförmånliga. Däremot accepterar de både betalningsanmärkningar och de gör heller ingen UC, vilket är till stor fördel.

Daypay utbetalning

Tack vare ett modernt och automatiserat IT-system kan Daypay behandla alla ansökningar om lån snabbare än andra aktörer. När en ansökan är godkänd kommer en Daypay utbetalning ske samma dag. Hur lång tid det sedan tar innan pengarna syns på kundens bankkonto beror på vilken bank Daypay utbetalningen görs till. Som exempel kan vi säga att en Daypay utbetalning till Swedbank, Nordea eller SEB går väldigt snabbt eftersom det är några av de största bankerna vi har i Sverige. Har man istället en mindre bank kan det ta något längre tid, men oftast har man pengarna på kontot senast nästa vardag. Observera att utbetalningar endast sker under bankdagar vilket innebär att det inte går att få en Daypay utbetalning under helger. 

Letar du efter billiga lån? Räntor och avgifter hos Daypay

När man behöver ett extra tillskott i kassan är alla avgifter och räntor förstås av en stor betydelse för om ett lån ska vara aktuellt eller inte. I vår mening kunde Daypay vara något tydligare med sin räntesättning. Det är svårt att luska ut vilket spann de har på sina räntor. Ett exempel som de däremot ger är att den effektiva räntan uppgår till 126, 45 % vid ett lån på 5 000 kronor med en återbetalningstid på 60 dagar. Den fasta räntan per år är 39 %. Det här är höga avgifter men också någonting som är förknippat med högkostnadskrediter som Daypay lån ändå är. Är man redan kund hos aktören och tar ett Daypay extra lån så blir uppläggningsavgifterna lägre, vilket kan vara bra att veta. Däremot rekommenderar vi alla, precis som alltid, att noga läsa igenom villkoren innan man tecknar ett lån så man inte skuldsätter sig mer än man kan hantera. 

Daypay mina sidor – få koll på ditt lån

Via Daypay logga in och “mina sidor” kommer du se vilken kredit du har kvar att återbetala. Här får du också andra nyttiga uppgifter om det lån du har hos Daypay. Skulle det vara så att man loggar in på Daypay mina sidor men ändå har frågor om sitt lån finns ett bra Daypay lånforum där många vanliga frågor om återbetalningar, fakturor och avgifter besvaras. 

Daypay faktura och återbetalning

Om man har ett aktuellt lån hos Daypay får man ingen faktura skickad till sig via post eller mail. Man behöver använda sig av Daypay logga in för att se vad det är man ska betala. Det är där man hittar sin Daypay faktura. Visserligen ska vi i dagsläget undvika att skicka onödiga fysiska brev med tanke på onödig pappersåtgång, men vi kan tycka att det vore smakligt att få fakturan skickad till sig via mail eller en e-brevlåda. Det här är däremot inte något som är unikt för Daypay. Många aktörer som erbjuder snabblån kräver att man själv går in och kontrollerar sin återbetalningsstatus på de egna sidorna. I det avseendet är Daypay likvärdig med sina konkurrenter.

 

Utbetalning, kundservice och öppettider

Utbetalning av lånet kan i många fall ske bara inom en timme. Det beror lite på när du ansöker samt vilken bank du har. Om du har Handelsbanken eller Swedbank får du i sin tur pengarna in på kontot inom en timme. Det är från det att du fått din ansökan beviljad. Utbetalning sker alla dagar i veckan, men bara under ordinarie öppettider. Skulle du ha någon annan bank så betalar de ut lånet samma dag om du ansöker innan klockan 14:00. Ansöker du efter klockan 14:00 blir utbetalningen istället nästkommande dag. Kundtjänst finns tillgänglig vardagar mellan klockan 09:00 – 19:00 och helgdagar 11:00 – 18:00. Är du dock ute efter mer information så kan du besöka deras hemsida (www.daypay.se).

Omdöme om Daypay

Syftet med vår Daypay recension är naturligtvis att göra det lite enklare för dig att avgöra om det här är en intressant kreditgivare eller inte. Vi har själva utforskat vilka erbjudanden de har och även läst mer om aktören på andra forum där deras tidigare kunder gett omdömen. Det de har hyllats för, bland annat när man läser om Daypay på Flashback, är den snabba och tillmötesgående kundtjänsten. Att det finns en trygg kontaktpunkt är alltid något som är bra, men ändå ska man ju alltid vara noga med att jämföra privatlån innan man väljer var man ska låna pengar. Vårt slutgiltiga betyg om Daypay landar således i att vi tycker det här är en intressant kreditgivare att titta närmare på. Det finns många saker som är bra, men som alltid behöver man vara noga med att se till att få de bästa villkoren möjliga. 

 

FAQs

Är deras lån utan UC?
Ja, Daypay gör inte sin kreditupplysning via UC, den sker via Creditsafe.
Hur snabbt betalar Daypay ut?
Så fort ditt lån har blivit beviljat, då betalar de ut.
Vad har Daypay fått för omdöme?
De har fått ett bra betyg av oss. De erbjuder ett flexibelt snabblån som du enkelt kan ansöka om digitalt. Faktumet att de erbjuder dig att låna utan UC och med betalningsanmärkningar anser vi är bra. Däremot har de ganska hög ränta vilket gör att de inte får högsta betyg av oss.
När har deras kundtjänst öppet?
Deras kundtjänst har öppet varje vardag mellan 09:00 - 19:00. På helger har de öppet mellan 11:00 - 18:00.

Betyg

0 reviews
5.0

Recensioner av Daypay

Recensera Daypay

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recensera Daypay

Daypay
  • Snabb ansökan med svar direkt
  • Utbetalning inom en timme till utvalda banker