5.000 - 25.000 kr
Belopp
Ja
Direktutbetalning
21
Åldersgräns
1 - 24 mån
Löptid
15.4% - 38.4%
Ränta
Ok
Betalningsanmärkning
150 kr
Uppläggningsavgift
Creditsafe
Kreditupplysning

Ett lån taget 2022-05-20 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 840 kr, ger en effektiv ränta på totalt 29,54 %. Totalt att betala är 20 174 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Företagsuppgifter

Företagsnamn
SBL Finans AB
Hemsida
Adress
Sturegatan 56
114 36 Stockholm
Kundtjänst
Måndag - Fredag: 
09:00 - 16:00
Lördag - Söndag: Stängt

Loanstep

Loanstep är en långivare som har tillstånd från Svenska FInansinspektionen. Aktören erbjuder lån på allt mellan 3 000 – 25 000 kronor. Det gör att de låneerbjudanden som Loanstep har handlar om så kallade snabblån som kan användas vid akuta utgifter som man behöver finansiering för väldigt snabbt. I vår Loanstep recension kommer vi gå igenom både för- och nackdelar med att ta ett lån från aktören så att du kan göra din research innan du avgör om du ska skicka in en ansökan.

Loanstep passar dig som söker:

Snabb utbetalning
Snabb utbetalning

Loanstep passar utmärkt för dig som behöver ett lån med snabb utbetalning. Skickar du in en ansökan har du pengarna oftast samma dag.

Har en betalningsanmärkning
Har en betalningsanmärkning

Hos Loanstep kan du få ett lån även om du har en betalningsanmärkning. Loanstep tittar istället på din återbetalningsmöjlighet.

Lån utan ränta
Lån utan ränta

Om du betalar tillbaka ditt lån inom 14 dagar så är lånet helt kostnadsfritt. Det betyder att du slipper betala eventuella räntor m.m.

Vilka slags lån har Loanstep?

Loanstep förmedlar det som kallas för Blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. Den typ av lån de erbjuder kräver alltså inte att man lämnar någonting som pant i utbyte mot att man ska få sitt lån. Det som Loanstep istället tittar på när de avgör om de kan bevilja dig ett lån eller inte är hur dina möjligheter att betala tillbaka de lånade pengarna ser ut. Du kan låna pengar till vad som helst, exempelvis en renovering eller för att köpa en begagnad bil. Det gör att det här är en attraktiv långivare när man behöver en extra summa pengar för att finansiera ett inköp. Lånen som förmedlas sker i samarbete med ett företag som heter Savelend som arbetar med P2P.

Krav för att få låna hos Loanstep

Om du tillhör skaran människor som har svårt att få lån hos klassiska banker kan den här långivaren vara ett alternativ för dig. För att kunna få ett lån behöver du ha tillgång till BankID, vara myndig, bosatt i Sverige och ha en deklarerad inkomst. Långivaren anger dock inga krav på hur stor inkomsten behöver vara, men den som ansöker måste alltså kunna uppvisa att hen faktiskt har en inkomst så att lånet kan betalas tillbaka. I grund och botten gör Loanstep en individuell bedömning av varje enskild sökande. Något de däremot inte gör är att bevilja lån trots Kronofogden

Låna utan UC hos Loanstep

Det första vi vill lyfta med Loanstep är att det här är en kreditgivare som beviljar lån utan UC. När du signerar en ansökan och godkänner att de tar en kreditupplysning kommer den alltså inte registreras hos UC, utan det är istället bolaget Bisnode de använder sig av. Eftersom de inte använder UC så kommer ett lån hos dem inte påverka dina chanser att i framtiden bli beviljad andra lån. Det är något vi anser vara viktigt när det handlar om just snabblån eftersom de är tänkta att fylla ett mindre pengabehov på kort sikt. Ett lån med UC tar man snarare om det handlar om större belopp och med en längre återbetalningstid. 

Lån med betalningsanmärkningar hos Loanstep

Även den bäste kan dra på sig en betalningsanmärkning. Vänder man sig till de traditionella storbankerna brukar de vara restriktiva med att ge ut lån till någon som har en sådan, men hos Loanstep ser det annorlunda ut. Det går att få lån med betalningsanmärkning hos aktören, förutsatt att den anmärkning som finns är äldre än ett år. Loanstep godkänner att man har en betalningsanmärkning i vanliga fall, inte flera än så. Det här är alltså en långivare som kan passa även för dig som av någon anledning inte kunnat eller glömt bort att betala en faktura. 

Pros / Cons

  • Godtar betalningsanmärkningar som är äldre än ett år
  • Ingen kontroll hos Upplysningscentralen (UC)
  • Direkt utbetalning
  • Räntefritt om du betalar tillbaks inom 14 dagar
  • Dina betalningsanmärkningar måste vara minst 1 år gamla
  • Lånen betalas ej ut på helger

Låna utan kostnad i 14 dagar

Det finns olika slags lånetyper hos Loanstep. En av deras mest attraktiva, och den som vi uppskattar mest, är att det går att låna pengar utan någon som helst kostnad i 14 dagar. Långivaren har valt att utforma ett dylikt lån för att de vet att vem som helst kan råka ut för en oförutsedd utgift. Det går som mest att låna 5 000 kronor med ett kostnadsfritt lån, och det är väldigt viktigt att man betalar tillbaka hela beloppet inom två veckor för att det inte ska kosta något alls. 

Kan man inte betala tillbaka lånet inom 14 dagar blir däremot avgifterna och räntorna höga, så innan man skickar in en ansökan måste man vara säker på att man kommer klara av lånets korta löptid.

Lån med kort och lång löptid

Utöver att det finns en möjlighet att låna pengar i 14 dagar utan ränta har Loanstep både långtids- och korttidslån. Om du vill ha ett korttidslån, alltså att du betalar tillbaka pengarna relativt snabbt, så kan du låna upp till 5 000 kronor. Löptiden på ett sådant lån är runt 5 månader, något beroende på när i månaden du skickar in din ansökan. På de här lånen kan du undkomma att betala ränta och avgifter om du betalar tillbaka pengarna inom två veckor. 

Behöver du låna mera, och som mest 25 000 kronor, är det istället ett långtidslån du får. Sådana lån har en löptid på 24 månader. Skulle du betala tillbaka hela lånet inom 14 dagar gäller samma sak med dem, att du inte betalar någon ränta eller andra avgifter.

Räntor och avgifter hos Loanstep

Vilken ränteprocent man erbjuds är något man får se först när man har skickat in och godkänt en ansökan, vilket innebär att det kan kännas klurigt att veta vad ens totala månadskostnad blir innan man godkänt att de gör en kreditupplysning. 

Den årliga bundna räntan brukar ligga på omkring 22 % vid ett långtidslån. Utöver det tillkommer dessutom ganska höga kreditförmedlingsavgifter och de gör att den effektiva räntan landar på dryga 30 %. Med tanke på att det här ändå handlar om en högkostnadskredit behöver man ta höjd i sin ekonomi så att man klarar av återbetalningarna. Allra enklast gör man det genom att göra en budget där man noga går igenom alla sina utgifter och ser att det finns pengar kvar till amorteringar och avgifter. 

 

Dröjsmålsränta vid utebliven betalning

Om du av någon anledning inte kan betala tillbaka ditt lån i tid kommer du bli ålagd att betala en dröjsmålsränta. På ett korttidslån ligger den på 36 % för hela det belopp som är obetalt. Vid nästa autogirodragning kommer den delen adderas till debiteringen. Det går också att betala av den uteblivna skulden genom att logga in på hemsidan och välja knappen “återbetala nu.”

Missar man två återbetalningar i rad kommer Loanstep säga upp lånet. Om du inom en månad då inte kan betala tillbaka hela beloppet kommer de gå vidare till Inkasso. 

Så ansöker man om lån hos Loanstep

Att ansöka om ett lån hos Loanstep är en synnerligen enkel process, och det är någonting vi anser vara av stor vikt för att en långivare ska kännas aktuell. Här gör du en låneansökan online och du behöver inte signera några bankpapper som skickas hem på posten, utan alla handlingar skriver du under digitalt med hjälp av BankID

Låneansökan börjar med att du loggar in på företagets hemsida med ditt BankID och när du har gjort det får du fylla i uppgifter om din ekonomi. Du kommer också få godkänna långivarens villkor innan du skickar in din ansökan, så var noga med att läsa igenom dem ordentligt. I samband med ansökan går det att teckna till en gruppförsäkring i form av ett fakturaskydd. 

När du har fyllt i alla uppgifter som behövs för ansökan kommer Loanstep ta en kreditupplysning, och sedan anger du vart pengarna ska betalas ut. När ansökan är godkänd betalas pengarna ut.

Utbetalningar av lån tagna hos Loanstep

Loanstep erbjuder direktutbetalningar. Om du skickar in en låneansökan en vardag innan klockan 12:00 får du besked på eftermiddagen. Om lånet blir godkänt kommer du se pengarna på ditt konto senast vid 17:00. Om du ansöker senare än klockan 12:00, eller under en helg, kommer pengarna istället finnas på kontot nästa bankdag. Det innebär att det inte går att få ett lån under helgen, så om man behöver en utbetalning på helgen kan man istället vända sig till en annan långivare.

Loanstep kundtjänst och support

Loanstep kundtjänst kan kontaktas på flera sätt. Vardagar mellan 09:00 – 12:00 nås de både på telefon och via en live chatt. Om kundtjänsten inte är öppen när man behöver kontakta dem kan man också mejla supporten. På hemsidan finns även en sektion där Loanstep besvarar några av de vanligaste frågorna som ställs till dem, och det finns möjlighet att ta del av deras generella lånevillkor innan man skickar in en ansökan. I de generella lånevillkoren framgår det däremot inte vilken ränta du kommer bli erbjuden på det lånebelopp du önskar.

FAQs

Kan jag förlänga lån hos Loanstep?
Nej, det går inte att förlänga ett lån hos Loanstep. Du behöver lösa ditt lån och sedan ansöka om ett nytt.
Går det att lösa lånet i förtid?
Ja. Det går bra att betala tillbaka lånet innan fakturans förfallodag. Om lånet har ett maximalt belopp på 5 000 kronor sparar du då räntekostnader. Om lånet har en längre löptid med bunden ränta behöver du betala Loanstep för deras förlorade inkomster.
Hur snabbt betalar Loanstep ut pengarna?
Om lånet inkommer innan lunchtid på en vardag och ansökan godkänns finns pengarna tillgängliga senast 17:00 samma dag. I andra fall kommer du ha lånet tillgängligt nästa bankdag.
Går det att få lån hos Loanstep trots betalningsanmärkning?
Ja. Du kan ansöka om ett lån hos Loanstep även fast du har en betalningsanmärkning. Du får bara ha en anmärkning och den behöver vara äldre än 12 månader för att du ska beviljas ett lån.

Betyg

0 reviews
5.0

Recensioner av Loanstep

Recensera Loanstep

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recensera Loanstep

Loanstep
  • Godtar betalningsanmärkningar som är äldre än ett år
  • Ingen kontroll hos Upplysningscentralen (UC)