Vivus

Lånebelopp
2000 - 20.000 kr
Löptid
7 dagar - 1 år
Ränta
99.5% - 1135.8%
Kreditupplysning
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Vivus

  • ✔️ Åldersgräns på 18 år
  • ✔️ Krav på deklarerad inkomst
  • ✔️ Ett svenskt personnummer
  • ✔️ Svenskt telefonnummer och kontonummer

Vivus är en långivare som erbjuder sms lån med snabba utbetalningar. De erbjuder snabblån i form av en onlinekredit eller kontokredit som den också är kallad. Beloppet du kan låna ligger mellan 2000 kr men också upp till 15 000 kr. Du kan låna 20 000 kr om du är återkommande kund. Om du har bankkonto hos Handelsbanken eller Nordea får du därför pengarna utbetalade redan efter 15 minuter.

Kontokredit utan UC

För att ansöka om kontokredit hos Vivus trycker du på knappen ovan. Där väljer du det belopp du vill låna (och väljer sedan en kreditperiod. Därefter behöver du registrera dig som kund, vilket bara tar några få minuter. Slutligen så legitimerar du dig via BankID eller så ringer de upp dig. När ansökan är klar så kommer de behandla din ansökan. Om den blir beviljad har du dina pengar på kontot innan 15 minuter. Det är bara om du har Nordea eller Handelsbanken dock. Om inte så får du pengarna samma dag om lånet blir beviljat innan klockan 13.00 på en vardag. Vivus gör en kreditupplysning på dig men via Creditsafe vilket innebär att det är ett lån utan uc.

Återkommande kunder får låna 20 000 kr hos Vivus

Vivus anpassar sina låneerbjudanden ifall du har tagit lån hos de tidigare och om du kan betala tillbaka lånet. Ifall du ansöker om onlinekredit för första gången kan du inte få mer än 6000 kr. Om du betalat tillbaka lånet i tid kan du låna upp till 9000 kr nästa gång. Sedan kan du låna upp till 16 000 kr och till sist 20 000 kr.

Låna med betalningsanmärkning och kronofogden

Vid ansökan om lån hos Vivus bedömer de i sin tur din betalningsförmåga snarare än om du har några betalningsanmärkningar. Här kan du ha upp till 10 stycken betalningsanmärkningar men också gamla skulder hos kronofogden. Om du har skulder hos kronofogden måste du dock varit skuldfri i minst 6 månader. Om lånet blir nekat kan även Vivus sänka maxbeloppet och göra att du blir godkänt för ett lägre belopp.

Utbetalning, öppettider och kundservice

Vivus kundservice har öppet måndag till fredag klockan 08.00 till 17.00 och du når de bäst via telefon och mejl. Vad som är viktigt att tänka på. Det är att ha en deklarerad inkomst när du kontaktar kundservicen. Trots att de inte har öppet på helger kan de även betala ut dina pengar på helger. Du kan räkna med direkt utbetalning ifall du använder dig av Handelsbanken eller Nordea. Ifall du är ute efter mer information så kan du besöka deras hemsida (www.vivus.se).

 

Vivus

 

Vårt omdöme om Vivus

Vivus är en bra långivare för dig som i sin tur är i ett behov att snabba pengar. De gör ingen krediupplysning via UC vilket således är fördelaktigt. Nackdelen är att de däremot har en hög uppläggningsavgift på 495 kr och en faktureringsavgift på 49 kr i månaden. En annan nackdel är att om man är ny kund kan man bara låna upp till 6000 kr. Eftersom detta är ett sms lån kan räntan bli väldigt hög. Det innebär därför att du inte bör ta lånet om inte kan betala tillbaka lånet.

Fördelar

  • ✅ Tillåter dig att låna utan UC
  • ✅ Helgutbetalningar
  • ✅ Direkta utbetalningar

Nackdelar

  • ❌ De har en startavgift på 395 kr

Vanliga frågor om Vivus

Hur stora lån får man låna hos Vivus?
Gör de sin kreditupplysning via UC?
När har deras kundservice öppet?
Har de direkta utbetalningar?