Svea Ekonomi

Lånebelopp
10.000 - 400.000 kr
Löptid
2 - 15 år
Ränta
6.9% - 25.95%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
2 - 5 dagar
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Svea Ekonomi

  • ✔️ Minst 20 år gammal
  • ✔️ Skriven i Sverige sedan 3 år tillbaka
  • ✔️ Fast inkomst eller pension på minst 120 000 kr om året
  • ✔️ Ingen aktiv skuld hos kronofogden

Svea Ekonomi Privatlån är det perfekta lånet för dig som behöver ett snabbt men också smidigt lån. Dessutom kan de bevilja lån även till dig med betalningsanmärkningar. Vidare kan du låna upp till 1 000 000 kr med en avbetalningstid på upp till 15 år. Du bestämmer själv summa och hur länge du vill låna. Svea Ekonomi är långivaren som säger ja till lån även om andra långivare nekat dig.

Privatlån hos Svea Ekonomi

För att ansöka om ett privatlån behöver du bara tillgång till en dator men också ett mobilt BankID. Ansökningsprocessen är mycket enkel och dessutom tar inte det dig många minuter att genomföra. Du börjar i sin tur med att leta upp Svea Ekonomis som du enkelt gör på knappen ovan. Sedan väljer du privatlån och fyller i hur mycket du behöver låna och under hur lång tid. På nästa sida kommer du sedan bli ombedd att fylla i lite information om dig själv. Det är främst enkla uppgifter såsom namn, telefonnummer och adress. Du måste även fylla i lite information om din ekonomi och vad du har för avsikt att använda lånet till. Du kan emellertid välja alternativet ”annat” om du inte vill ange hur du ska spendera pengarna.

Samla dina lån

Om du har flera smålån rekommenderar vi därav att du samlar dina lån. De är ett bra alternativ för dig som således vill ta ett samlingslån. Fördelar med att samla lånen är många. Dels får du självklart bättre översikt över din ekonomi. Men det finns även andra fördelar. Med ett större samlingslån kommer du med största sannolikhet att dessutom få en lägre ränta. Ett samlingslån ger dig alltså en lägre månadskostnad. Om du är intresserad av att samla dina lån hos Svea Ekonomi. Då ansöker du enkelt om summa motsvarande totalen av dina andra lån. När lånet sedan blivit beviljat använder du pengarna för att betala av alla dina andra lån med högre ränta. Sedan återstår bara ett lån hos Svea Ekonomi som du i sin tur måste hålla koll på.

Räntor & avgifter hos Svea Ekonomi

Vi anser att Svea Ekonomi har förhållandevis bra räntor till skillnad från många av deras andra konkurrenter. De har en årsränta (nominell ränta) som är mellan 7.15% och 26.2%. Din ränta kommer de avgöra beroende på hur din UC ser ut och ifall du har några betalningsanmärkningar. De har däremot en effektiva ränta som är mellan 7.56% och 29.79%. Utöver räntorna har de dessutom en uppläggningsavgift på 395 kr. De har dock ingen aviavgift som många av deras konkurrenter har, vilket är en stor fördel.

Utbetalning, kundservice och öppettider

Om du får ditt lån beviljat kan du således räkna med pengarna finns på kontot inom 2 dagar. Som tidigare nämnt så är ansökningsprocessen mycket enkel. Men om du mot förmodan skulle ha några frågor kan du alltid kontakta deras kundtjänst. Kundtjänsten är öppen måndag till torsdag 9.00 – 16.30 och fredagar 9.00 – 16.00. Är du däremot ute efter mer information? Då kan du besöka deras hemsida (www.svea.com).

 

Svea Ekonomi

 

Vårt omdöme om Svea Ekonomi

Sammanfattningsvis är Svea Ekonomi ett perfekt alternativ för dig som har betalningsanmärkningar och ändå behöver ett lån. Något vi däremot gillar speciellt mycket är deras samlingslån. Det ger dig möjlighet som har haft svårt med ekonomin att organisera den. Det ser vi som en stor fördel. Svea Ekonomi erbjuder även Bolån för den som ska köpa en ny bostad.

Fördelar

  • ✅ Godtar ansökningar med betalningsanmärkningar
  • ✅ Enkel och digital ansökningsprocess
  • ✅ Erbjuder samlingslån

Nackdelar

  • ❌ Alla ansökande måste klara en prövning hos UC
  • ❌ Inkomst på minst 120 000 kr om året från lön eller pension måste uppvisas
  • ❌ Sökande under 20 år godtas inte

Vanliga frågor om Svea Ekonomi

Vilka låneformer erbjuder Svea Ekonomi?
Tillåter de betalningsanmärkning?
Erbjuder de samlingslån?
Har de fått ett bra omdöme?