Spargo Finans

Lånebelopp
10.000 - 150.000 kr
Löptid
1 - 10 år
Ränta
9.84% - 25.27%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Inte ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Spargo Finans

  • ✔️ Du måste ha fyllt 20 år
  • ✔️ En årsinkomst på 120 000 kr
  • ✔️ Folkbokförd i Sverige

Spargo Finans är ett bra alternativ för dig som behöver låna en mindre summa pengar. Det är bra ifall du behöver pengar till renovering eller för ett samlingslån. Hos Spargo Finans kan i sin tur du låna upp till 150 000 kr med en maximal återbetalningstid på 120 månader. Ansökan är å ena sidan mycket enkel och om du ansöker under vanlig kontorstid så får du svar inom 1 timme. Om du väljer att tacka ja till lånet så har du således pengarna på ditt konto senast under nästkommande arbetsdag. Att ansöka är naturligtvis helt gratis och du förbinder dig även inte till någonting.

Privatlån hos Spargo Finans

Att ansöka om ett privatlån hos Spargo Finans tar bara ett par minuter. Du fyller bara i den summa som du önskar låna men också hur lång återbetalningstid du vill ha på lånet. Efter det anger du dina personuppgifter, kontaktuppgifter samt ditt det kontonummer som du vill ha pengarna utbetalda till. Sedan klickar du på “Ansök” och kan därav räkna med att ha svar inom 1 timme under normal kontorstid. Att ansöka är helt gratis och du förbinder dig inte till att låna pengarna förens signering med BankID.

Återbetalning av lån hos Spargo Finans

Återbetalningen av ditt lån hos dem sker månadsvis mot faktura men också via autogiro. Vid faktura utgår en aviseringsavgift och vid autogiro betalar man därför en administrationsavgift. Varje betalning utgör ränta, amortering och avgifter. Utöver detta betalar man även alltid en uppläggningsavgift för lånet.

Ränta

För att vara ett privatlån så kan räntan anses som ganska hög. Deras fasta ränta sträcker sig ifrån 9,84% upp till 21,60%. Den effektiva ränta är i sin tur från 13,53% upp till 27,35%. Som sagt, det är rätt dyrt för att vara ett privatlån. Däremot så är Spargo Finans en schysst långivare överlag och räntan kan överses eftersom det är massor av annat som är bra.

Kundservice och öppettider

Du når deras support mellan 08 – 18 alla vardagar om du i sin tur har några frågor om att ta ett privatlån. Det finns det däremot ingen mejladress eller chattsupport. Är du ute efter mer information så besök gärna deras hemsida (www.spargofinans.se).

 

Spargo Finans

 

Vårt omdöme om Spargo Finans

Sammanfattningsvis är de ett relativt bra alternativ för privatlån. Det är enkelt att ansöka. Det finns en del nyttiga verktyg på hemsidan som bland annat kan hjälpa en hålla koll på sin ekonomi. Bland annat finns en praktisk mall för att göra upp en månadsbudget. Nackdelarna med ett lån hos Spargo är att det kan bli ganska dyrt. Man kommer inte ifrån administrationsavgift ens om man väljer att betala med autogiro. Kundsupport är ytterligare en sak som Spargo verkligen behöver jobba på. Man endast kan ringa och därmed inte få skriftliga svar på ett enkelt sätt. Vi rekommenderar att man alltid lusläser avtalet innan man bestämmer sig för att tacka ja till ett lån.

Fördelar

  • ✅ Enkelt att ansöka
  • ✅ Bra hjälpverktyg på hemsidan så som budgetmall
  • ✅ Lång återbetalningstid om man så önskar

Nackdelar

  • ❌ Relativt dyrt
  • ❌ Högsta lånebelopp är 150 000 kr

Vanliga frågor om Spargo Finans

Har Spargo Finans fått ett bra omdöme?
Vad är kravet på inkomst?
Hur långa återbetalningstider har de?
Erbjuder de direkta utbetalningar?