SMSpengar

Lånebelopp
1000 - 30.000 kr
Löptid
1 - 12 månader
Ränta
3.275% - 77.75%
Kreditupplysning
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Inte ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos SMSpengar

  • ✔️ Åldersgräns på 18 år
  • ✔️ Du måste vara folkbokförd i Sverige (minst 2 år
  • ✔️ Inkomstkrav på minst 100 000 kr per år
  • ✔️ Du får inte ha skulder hos Kronofogden

SMSpengar är långivaren som erbjuder dig smidiga kontokrediter. De erbjuder dig således att låna 1000 kr upp till hela 30 000 kr utan kontroll av Upplysningscentralen. Ansökan går även lätt till där du signerar dig via mobilt Bank-ID. Om du använder dig av Handelsbanken, SEB, Swedbank, Danske bank eller Nordea. Då kan du räkna med att få in pengarna direkt på kontot.

Kontokrediter utan UC hos SMSpengar

När du lånar hos SMSpengar gör de ingen kreditupplysning via UC. De gör i sin tur istället den via Creditsafe. Detta kan vara bra ifall du har framtida ärenden där UC gör din kreditupplysning. Då kommer det vara opåverkat ifall du har lånat hos dem. Det kan alltid vara bra oavsett om du har bättre eller sämre ekonomi att undvika UC-kontroller.

Ränta och avgifter

Eftersom att SMSpengar erbjuder kontokrediter så innebär det att du måste betala tillbaka månaden efter. Däremot får du välja hur mycket, så länge du betalar det minsta beloppet på 350 kr i månaden. Det tillkommer också en räntekostnad och det är 3.27% av utnyttjad kredit. Det tillkommer även en uttagningsavgift på 49 kr och en aviavgift på 35 kr.

Ansökningsprocessen

Först och främst får du välja hur mycket du vill låna. Därefter identifierar du dig med bankID och sedan gör den kreditupplysing via Creditsafe. Då får du direkt veta på skärmen ifall du har blivit beviljad. Sen ifall du använder dig av SEB, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank eller Nordea. Då kan du räkna med att få in pengarna på kontot direkt. Du kan även låna dygnet runt. Som grädde på moset så får du också 30% av räntan du betalat till SMSpengar tillbaka. Det är i samband med den årliga inkomstdeklarationen.

Kundservice och öppettider

Om du vill nå deras kundservice kan du enkelt göra det via deras hemsida (www.smspengar.nu). Du kontaktar i sin tur dem via e-post eller telefon. Deras öppettider på vardagar är mellan 08:00 – 18:00. På helger är det däremot mellan 10:00 – 14:00.

 

SMSpengar

 

Vårt omdöme om SMSpengar

Vi gillar seriösa långivare som SMSpengar. Faktumet att de låter dig att låna utan UC med schyssta räntor är någonting vi värderar högt. Det vi också gillar med SMSpengar som gör dem väldigt unika är att man får tillbaka 30% av räntan. En brist vi ser hos dem är att de tyvärr inte erbjuder dig lån ifall du har betalningsanmärkningar. Är du däremot ute efter ett större och mer långsiktigt lån finns det bättre alternativ.

Fördelar

  • ✅ Tillåter dig att låna utan UC
  • ✅ Konkurrenskraftiga räntor
  • ✅ Direkta utbetalningar

Nackdelar

  • ❌ Godtar ej betalningsanmärkningar