Sefina Pantbank

Lånebelopp
1000 - 1.000.000 kr
Löptid
1 - 4 mån
Ränta
3.5% - 3.95%
Kreditupplysning
Ingen
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Sefina Pantbank

  • ✔️ Du måste inneha BankID
  • ✔️ Man måste vara minst 18 år gammal
  • ✔️ Föremålet du pantar måste ha ett värde på minst 1000 kr

Att ansöka om privatlån hos Sefina Pantbank genom att pantsätta en vara är det perfekta sättet för dig att låna pengar. Det är om du på grund av din ekonomiska situation inte kan få ett lån någon annanstans. Det spelar således ingen roll om du har skulder hos kronofogden, betalningsanmärkningar eller är arbetslös och utan fast inkomst. Det enda du behöver är en vara av värde. Varan använder de som pant för ditt lån. Du kan själv välja om du vill betala tillbaka lånet och därmed också få tillbaka din pantsatta vara. Du kanske har en gitarr, elektronik men också en fin klocka som kan fungera som pant. Det går utmärkt att få sin vara värderad online . Du behöver alltså inte åka till en pantbank för att få veta om du kan låna.

Sefina pantbank gör aldrig någon kreditupplysning. De enda kraven är att du har fyllt 18 år och kan i sin tur legitimera dig. Det finns heller inte någon övre gräns för hur mycket du kan låna. Har du en klocka som är värd 1 miljon kronor så är det också det beloppet du kan låna.

Låna pengar hos Sefina Pantbank

För att kunna låna pengar hos Sefina Pantbank så måste du därav ha en vara av värde som du kan pantsätta. Värdet på varan är det som bestämmer maxbeloppet som du kan låna. På hemsidan finns ett formulär där man beskriver varan som man vill använda som säkerhet för lånet. I samma formulär laddar man även upp en eller flera bilder på varan. När detta är klart så får man sin vara värderad. Detta kan antingen ske direkt i chatten eller via mejl. När detta är gjort så lägger Sefinas värderingsexperter upp ett lån till dig. Innan du kan få ut dina pengar måste så klart Sefina ha mottagit varan av dig

Vem kan ansöka om lån?

Vem som helst som har fyllt 18 år och kan legitimera sig via BankID. De är därför välkomna att ta ett lån hos Sefina Pantbank. Så länge du äger en vara av värde som kan fungera som pant. Då kan du alltid låna ett belopp av motsvarande värde.

Återbetalning

Det vanligaste är att i sin tur man vid pantlån lånar en mindre summa pengar över en kortare tid. Oftast löper lånet på 3 månader. När lånetiden löpt ut har man några olika alternativ. Antingen kan man betala tillbaka lånet och få tillbaka varan som man således lämnade som säkerhet. Ett annat alternativ är att man förlänger lånet. Det sista alternativet är att inte betala tillbaka lånet utan istället låta Sefina Pantbank i sin tur sälja varan på auktion. Om varan de säljer skulle gå för ett mindre pris än du fick låna. Då blir du dock aldrig skyldig att betala mellanskillnaden. Skulle varan däremot bli såld för ett högre pris än den blev värderad till. Då är det du som får pengarna som blev över efter att alla avgifter är betalda.

Räntor & avgifter hos Sefina Pantbank

Det som oftast avgör din ränta är värdet på föremålet du har pantat. Årsräntan är alltid mellan 3.5% upp till 3.95%, vilket vi anser är väldigt förmånligt. Däremot har de en effektiv ränta som är mellan 16.84% upp till 17.36%. De har dessutom en uppläggningsavgift på 50 kr. Ifall du är sen med att återbetala, då tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr.

Kundservice och öppettider

Det enklaste sättet att komma i kontakt med Sefina Pantbank är via deras trevliga live chatt. Den är öppen på deras hemsida (www.sefina.se) alla vardagar mellan 10 – 18 och lördagar mellan 10 – 15. I chatten kan du få svar på alla dina frågor. Du får även föremål värderade och därmed veta hur mycket du kan få låna. Det går naturligtvis även bra att ringa eller skicka ett mejl.

 

Sefina Pantbank

 

Vårt omdöme om Sefina Pantbank

Sammanfattningsvis är Sefina Pantbank ett mycket bra alternativ till ett vanligt privatlån. Den största fördelen är att du kan få ett lån även om du inte har någon inkomst. Det gäller även dig som till exempel har skulder hos kronofogden. Det är också ett lån som låter dig sova gott om nätterna. Eftersom det inte finns något krav på att du måste betala tillbaka din lånade summa. Du kan helt enkelt låta Sefina Pantbank behålla den vara som du lämnat i säkerhet. Du är därmed egentligen aldrig i skuld när du fått ut ditt lån.

Fördelar

  • ✅ Du kan låna pengar oavsett ekonomisk situation
  • ✅ Enkelt att ansöka
  • ✅ Inga dolda avgifter
  • ✅ Du kan välja att inte betala tillbaka lånet utan istället låta Sefina behålla säkerheten

Nackdelar

  • ❌ Du måste ha en vara med ett andrahandsvärde som motsvarar den summa som du vill låna

Vanliga frågor om Sefina Pantbank

Gör Sefina Pantbank en UC-kontroll?
Kan jag ansöka med betalningsanmärkning?
Hur snabbt betalar Sefina Pantbank ut sina lån?
Mellan vilka tider har deras kundservice öppet?