Saldo

Lånebelopp
2.000 - 5.000 kr
Löptid
1 mån
Ränta
265.5% - 265.5%
Kreditupplysning
Bisnode
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Saldo

  • ✔️ 18 år gammal
  • ✔️ Du måste bo i Sverige
  • ✔️ Inga skulder hos Kronofogden
  • ✔️ Inkomst som är deklarerad

Låna pengar hos Saldo

Saldo är en långivare som erbjuder dig snabblån eller så kallat sms lån där du kan låna mellan 2000 – 5000 kr. Saldo är en ganska ny långivare här i Sverige, men de har verkat under en längre period i Finland. Något vi värderar väldigt högt hos Saldo är att de gör sin kreditupplysning Bisnode istället för UC. Inte bara det, de erbjuder även snabba utbetalningar till storbankerna här i Sverige.

De står för enkelhet som vi ser tydligt med deras lättnavigerade hemsida samt deras smidiga ansökningsprocess. Är du ute efter smidigt lån, rekommenderar vi att du läser vidare.

Lån utan UC med Saldo

Om det är något man oftast är ute efter när man letar efter ett snabblån eller smslån. Då är det oftast ett lån utan UC. När man lånar utan UC innebär det att man gör sin kreditupplysning via antingen Creditsafe eller Bisnode istället för Upplysingscentralen. I detta fall är det via Bisnode. Fördelen med att ta ett lån utan kreditupplysing hos UC är således att detta lån inte registreras hos dem. Detta resulterar i att din förmåga att ta lån via UC i framtiden kommer bli betydligt lättare.

Smidiga utbetalningar

Något vi bland annat värderar högt hos en långivare är att de betalar ut direkt efter man har ansökt. Det kan vara ett fall du är i sin tur akut behov av pengar. Därför kan det vara skönt att slippa långdragna ansökningsprocesser och utbetalningar. De betalar ut till storbankerna; Swedbank, Danske Bank, Nordea och SEB.

Inte bara det. De har ett samarbete med Trustly vilket således leder till att du kan ansöka om lån dygnet runt. Detta gäller även på helgerna.

Låna pengar med betalningsanmärkningar

Det som kan sätta käpparna i hjulet när du ska ta lån är en betalningsanmärkning. Det är dock inte fallet här. De tillåter dig att ha betalningsanmärkningar när du ska låna. Om du har dragit på dig en anmärkning under året. Då vet de att det inte nödvändigtvis betyder att du inte kan betala. Det är en av de främsta fördelarna med dagens långivare enligt oss.

Räntor och avgifter

För att vara ett snabblån eller sms lån anser vi att Saldo är ganska förmånligt. Saldos räntor är: Nominell ränta på 39% samt effektiv ränta på 265,5%. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 395 kr.

Öppettider och kundservice

Du kommer i kontakt med Saldo genom att antingen ringa eller maila dem. Deras kundtjänst är väldigt hjälpsam men också väldigt enkla att ha och göra med. Du ringer dem på telefonnumret; 08 4650 1931 och mailar dem på; kundtjanst@saldo.com.

Deras öppettider är mellan 08-15 varje vardag. Deras hemsida är www.saldo.com

 

Saldo

 

Vårt omdöme om Saldo

Saldo är en av våra favoriter när det kommer till snabblån och sms lån. Detta beror på deras enkelhet. Faktumet att de erbjuder dig lån utan UC är bra enligt oss. Direkta utbetalningar är något vi värderar väldigt högt som i sin tur ger dem bra betyg hos oss. Saldo är en pålitlig långivare med många år på nacken, så det ger dig trygghet när du ska låna.

Fördelar

  • ✅ Direkta utbetalningar
  • ✅ Lån med Bisnode
  • ✅ Svar direkt

Nackdelar

  • ❌ Låga lånebelopp
  • ❌ Kort löptid