OPR Företagslån

Lånebelopp
30.000 - 500.000 kr
Löptid
1 - 18 mån
Ränta
Fast avgift
Kreditupplysning
Creditsafe, UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos OPR Företagslån

  • ✔️ Svenskt registrerat företag
  • ✔️ En borgensman för lån upp till och med 200 000 kr, två borgensmän för större lån
  • ✔️ BankID för signering av lånet

OPR Företagslån erbjuder företag möjligheten att låna allt ifrån 30 000 kr men också upp till 500 000 kr. Vidare vänder sig OPR Företagslån till alla företag, såväl stora som små. Ifall du ska låna upp till 200 000 kr behöver du en borgensman. Däremot om du ska ta ett lån som är större än så kräver de två. OPR Företagslån tar emellertid ingen UC på någon av borgenärerna. Alla svenska bolag är välkomna att ansöka, oavsett om du driver aktiebolag eller enskild firma. Besked får du å ena sidan inom 15 minuter och utbetalningen av lånet sker direkt.

Ansök om företagslån utan UC

Att ansöka om ett företagslån hos OPR Företagslån är både enkelt och snabbt. Ansökan är helt digital och därför gör den direkt på OPR Företagslåns hemsida. Du kan dessutom räkna med att ansökan inte tar dig än en minut att göra klar. Du signerar ansökan enkelt med hjälp av bankID, du slipper således papper och bankbesök.

För att du däremot ska kunna slutföra din ansökan på nätet finns vissa krav. Dels måste du bland annat ha namnteckningsrätt för det företaget som du ansöker av. Sedan måste du även ha tillgång till bankID eller mobilt bankID. Du behöver även faktureringsuppgifter och bankkonto uppgifter till företaget. Du behöver fylla i namn och e-postadress för personen som ska gå i borgen för lånet. Efter du har fyllt i informationen så kommer de slutligen skicka en kreditupplysning till Creditsafe. Således är detta ett företagslån utan UC, vilket också en stor fördel. Om din ansökan är inkommen innan klockan 16:00 kan du räkna med att få besked redan samma dag.

Testa ditt låneutrymme på OPR Företagslån

Funderar du på att ansöka om ett lån, men är osäker på hur stort låneutrymme du skulle få? Då kan du enkelt testa detta på OPR Företagslåns hemsida. Du fyller i lite kort information såsom information kring företaget och hur mycket du önskar att låna. Sedan kommer OPR Företagslån att skicka en preliminär offert till dig. Offerten är icke bindande.

Ränta

Det som är skillnaden med OPR Företagslån från många andra långivare är att de ger dig en fast avgift istället för en ränta. Det kan både vara bra och dåligt beroende på ditt företags ekonomi. Om du till exempel har ett äldre bolag med bra ekonomi så får då således bättre ränta. Däremot om du har ett nystartat bolag utan någon form av historik, då kan du få högre avgift. Anledningen till det är för att du kan anses som en risk för dem.

Utbetalning, kundservice och öppettider

När du har fått ditt besked om ansökan, då behöver borgensmannen skriva under. Personerna du har angett blir kontaktade. Därefter betalar de ut lånet. Det sker omgående, direkt till det företagskonto som du har angivit i din ansökan.

Vid eventuella frågor finns OPR Företagslåns kundtjänst tillgänglig på vardagar emellan klockan 07:00 – 17:00. Du kan antingen kontakta kundtjänst via telefon eller epost. Telefonnumret är 08 – 501 006 60. Ifall du är ute efter mer information kan du besöka deras hemsida (www.opr-foretagslan.se).

 

OPR Företagslån

 

Vårt omdöme om OPR Företagslån

Sammanfattningsvis är OPR Företagslån en tjänst som är relativt enkelt att använda. Ansökan är helt digital vilken är en stor fördel. Det finns dock nackdelar med lånet. Du behöver oavsett storlek på lånet minst en borgensman. Du kan alltså inte låna pengar utan en säkerhet. Vi rekommenderar därför att du är försiktig och försäkrar dig om att du kommer kunna betala tillbaka lånet i tid.

Fördelar

  • ✅ Enkel och smidig ansökan
  • ✅ Mycket information på hemsidan
  • ✅ Ingen UC

Nackdelar

  • ❌ Krävs säkerhet i form av en eller flera borgenärer

Vanliga frågor om OPR Företagslån

Hur stora belopp kan man låna hos OPR Företagslån?
Hur lång tid tar det att få sina pengar utbetalda?
Vilka löptider har OPR Företagslån?
Måste mitt företag vara registrerat i Sverige?