Nätlån

Lånebelopp
1000 - 10.000 kr
Löptid
1 - 6 mån
Ränta
39% - 1000%
Kreditupplysning
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Nätlån

  • ✔️ Åldersgränsen är 18 år
  • ✔️ Krav på svenskt bankkonto
  • ✔️ Kravet på inkomst är 100 000 kr per år
  • ✔️ Du måste vara folkbokförd i Sverige

Är du ute efter ett snabbt lån med snabb utbetalning? Då har du kommit rätt. Nätlån erbjuder dig att låna upp till 10 000 kr helt utan UC och dessutom med betalningsanmärkningar. Att låna gör du enkelt via mobilt Bank-ID. Det kan vara bra att låna med Nätlån ifall du har fått en oväntad utgift i vardagen. Som till exempel att du har råkat ta sönder din dator. Då kan du behöva få in några tusenlappar fort för reparation.

Snabblån utan UC och betalningsanmärkningar hos Nätlån

Nätlån erbjuder som tidigare nämnt ett snabblån som också är utan kreditupplysning via UC. Självklart kommer de göra en upplysning men som sker istället hos Creditsafe. Detta leder till att ditt kreditvärde hos UC inte kommer att bli påverkat när du lånar via Nätlån.

Nätlån menar på att dina tidigare ekonomiska problem inte ska behöva påverka din möjlighet att låna pengar idag. Därför erbjuder de dig att låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar.

Om jag inte kan betala tillbaka lånet?

Är fallet att du inte kan betala tillbaka lånet under den sagda löptiden. Då kan du förlänga den med en månad. Däremot tillkommer en fast kostnad mellan 330 till 420 kr. Detta ska inte behöva bli ett problem då de har sänkt sina räntor väsentligt efter att räntetaken tillkom.

Ansökningsprocessen

Du börjar med att välja det belopp du vill låna. Efter det får du fylla i nödvändiga uppgifter som till exempel personnummer, telefonnummer och emailadress. Sedan kommer du bli hänvisad till en sida där du kan ansöka men också signera smidigt via mobilt Bank-ID. Då kommer en kreditupplysning ske via Creditsafe och sedan får du reda på ifall du har blivit beviljad. Pengarna kan därför räkna med att få in på kontot inom 2 bankdagar.

Räntor & avgifter hos Nätlån

Vi anser att Nätlån är en av de bättre långivarna vi har listade på vår hemsida. De är också en av de dyrare vi listar här. Deras fasta ränta (årsränta) är på 39%. Den effektiva räntan är dock mellan 73% och 1000%. Det tillkommer dessutom en uppläggningsavgift på 300 kr och en administrationsavgift på 35 kr. Utöver den dyra effektiva räntan och avgifterna, då hade de fått ett bättre betyg av oss.

Kundservice och öppettider

Ifall du är ute efter att nå deras kundservice vid eventuella frågor. Då kan du nå dem via antingen mail eller telefon alla vardagar mellan 09:00 – 17:00. Vill du ha mer information så kan du besöka deras hemsida (www.natlan.se).

 

Nätlån

 

Vårt omdöme om Nätlån

Vi anser att Nätlån är en bra långivare enligt oss. Det är ifall du är ute efter snabba pengar utan UC med anmärkning. Något vi värderar högt är att de inte har några dolda kostnader. De är väldigt rak på sak om vad din ränta kommer landa på. Är du däremot ute efter ett mer långsiktigt lån på ett större belopp så finns det bättre alternativ.

Fördelar

  • ✅ Direkta utbetalningar
  • ✅ Ingen kontroll hos Upplysningscentralen (UC)
  • ✅ Godtar betalningsanmärkningar
  • ✅ Enkel och smidig låneprocess med hjälp av bank-id

Nackdelar

  • ❌ Tillkommer uppläggningsavgift

Vanliga frågor om Nätlån

Gör Nätlån en UC-kontroll?
Erbjuder de direkta utbetalningar?
Är deras låneansökan helt digital?
Vad får Nätlån för omdöme av oss?