Merax

Lånebelopp
5000 - 30.000 kr
Löptid
1 - 15 år
Ränta
25.95% - 29.30%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
1 - 2 dagar
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Merax

  • ✔️ Du måste vara minst 18 år gammal
  • ✔️ Årsinkomst på minst 200 000 kr

Hos Merax kan du ansöka om snabblån i form av kontokredit på 5000 kr upp till 30 000 kr. Fördelen med kontokredit är att du i sin tur inte behöver ta ut hela det beloppet som du ansöker om. Hos Merax är det bland annat smidigt att såväl ansöka om kontokrediten som att få den utbetald. Om du inte utnyttjar hela din kontokredit kan du således begära ett uttag vid senare tillfälle. Utbetalning vid begärt uttag sker därför vanligtvis redan samma dag. Skulle du dock vilja utöka din kontokredit så kan du ansöka om det redan efter två månader. Från det att du senast gjorde en ansökan.

Kontokredit hos Merax

Att ansöka om kontokredit på Merax är väldigt snabbt men också enkelt. Du gör det via deras hemsida. Du börjar således med att fylla i dels hur stor kontokredit du vill ha. Även hur stort uttag du vill göra försöka gången som du ansöker om lånet. Efter det så kommer du även bli tvungen att fylla i lite information om dig själv. Du behöver bland annat fylla i personnummer, telefonnummer och kontonummer. Därefter skriver du bara under din ansökan direkt på hemsidan med hjälp av bankID eller mobilt bankID. Sedan är hela ansökningsprocessen klar.

Efter det kommer de i sin tur att göra en kreditupplysning hos UC. Ifall du passerar kreditupplysningen så skickar de hem skuldebrevet för dig. Du blir meddelad om detta via e-post.

Lån med betalningsanmärkning

Merax är främst intresserad av att till exempel bedöma din framtida betalningsförmåga. Således kan även du med betalningsanmärkningar ansöka om lån hos Merax. De gör också din bedömning efter uppgifterna du fyllde i. Därefter baserar de även på information från Kronofogdemyndigheten samt kreditupplysningen som de gör hos UC.

Utbetalning, kundservice och öppettider

Beskedet om din ansökan får du alltså snabbt. Det tar i sin tur cirka 24 timmar från det att du har lämnat in din ansökan. Därefter måste du även skriva under skuldebrevet och efter det betalar de ut dina pengar. De gör du emellertid digitalt med hjälp av bankID eller mobilt bankID. Så snart Merax har fått in ditt skuldebrev så sickar de därför ut dina pengar. Det sker redan samma dag. Vid eventuella frågor kan du också kontakta Merax via telefon eller e-post. Det går även att fylla i ett formulär på deras hemsida (www.merax.se) om du skulle behöva komma i kontakt utanför kontorstid.

Merax

 

Vårt omdöme om Merax

Sammanfattningsvis är Merax en enkel och smidig tjänst för dig som vill ha kontokredit. Fördelen med kontokredit gentemot exempelvis sms lån är att bara betalar för den delen av kontokrediten som du faktiskt utnyttjar. Skulle du dock behöva mer pengarna behöver du inte göra en helt ny ansökan. Du kan enkelt göra ett uttag ifrån ditt konto hos Merax. Nackdelen med att låna hos Merax är att kontokrediten kommer med många höga avgifter.

Fördelar

  • ✅ Digital ansökningsprocess
  • ✅ Svar direkt
  • ✅ Inga extra avgifter utöver räntan

Nackdelar

  • ❌ Kreditupplysning via UC
  • ❌ Höga inkomstkrav

Vanliga frågor om Merax

Vilka gör Merax kreditupplysningar?
Kan jag ansöka med betalningsanmäkningar?
Får man pengarna direkt utbetalda?
Vad har Merax för inkomstkrav?