Meddelandelån

Lånebelopp
4000 - 30.000 kr
Löptid
1 mån - 3 år
Ränta
39% - 127.12%
Kreditupplysning
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Meddelandelån

 • ✔️ Minst 20 år gammal och inte äldre än 75 år
 • ✔️ Folkbokförd i Sverige med fast adress för permanent boende
 • ✔️ Inte inte ha skyddad identitet
 • ✔️ Du kan inte ha förvaltare enligt föräldrabalken
 • ✔️ Ha ett bankID
 • ✔️ Måste ha svenskt bankkonto
 • ✔️ Svenskt mobiltelefonnummer

Hos Meddelandelån kan du snabbt men också enkelt ansöka om ett lån på upp till och med 30 000 kr. Återbetalningstiden varierar från 30 dagar men även upp till 3 år. Du ansöker om lånet därför direkt på Meddelandelåns hemsida. Ansökan är helt digital och du signerar den således med hjälp av bankID eller mobilt bankID. Förutsatt att du uppfyller alla lånevillkor kommer du att få svar direkt, utan dröjsmål, under öppettider. Använder du dig av Handelsbanken men även Nordea får du utbetalning inom kort. Det är viktigt att ha i åtanke att detta är en högkostnadskredit och därför tillkommer höga avgifter.

Ansök om snabblån hos Meddelandelån

För att ansöka om ett snabblån hos Meddelandelån börjar du med att besöka deras hemsida. Vi rekommenderar att du läser igenom förutsättningar och krav för lånet innan du börjar med din ansökan. När du väl ska genomföra din ansökan anger du önskat lånebelopp och önskad återbetalningstid. Alla kostnader som lånet kommer att medföra anger de tydligt direkt på sidan. Du får se den totala summan du ska återbetala men också vad kostnaden per månad kommer att bli. I nästa steg måste du sedan identifiera dig och även ange lite information om dig själv. Sedan är ansökan i sin tur klar och redo för Meddelandelån att behandla. Meddelandelån tar heller ingen kreditupplysning hos Upplysningscentralen. De kräver emellertid alltid en kreditupplysning, så det kommer de att göra. Därefter kommer Meddelandelån att kontakta dig för att erbjuda dig ett lån. Enkelt, snabbt och helt digitalt!

Sms lån utan UC

Meddelandelån erbjuder dig sms lån utan kontroll hos UC. Det innebär att de gör kreditupplysningen hos en annan kreditupplysnings-tjänst. I detta fall är det via Creditsafe. Det är mycket fördelaktigt att undvika kreditupplysning om det går. Många registreringar hos UC kan nämligen påverka din kreditvärdighet negativt. Det gör att du i framtiden också kan få svårare att få lånet beviljat. Eller så kan du få sämre villkor för dina lån. Det är således en stor fördel att du med Meddelandelån kan låna pengar utan UC.

Räntor & avgifter hos Meddelandelån

Det vi främst gillar med Meddelandelån är deras förmånliga fasta ränta. Den fasta räntan (årsräntan) är på 39% och är samma för alla, oavsett om du har bra eller dålig ekonomi. Däremot är deras effektiva ränta mellan 50.72% och 127.12%. Det tillkommer dessutom en uppläggningsavgift (108 kr) och en aviavgift (45 kr). Utöver det är Meddelandelån helt enkelt en bra och schysst långivare.

Utbetalning, kundservice och öppettider

Utbetalningen av din ansökan sker så snart du uppfyllt kraven och skrivit under ditt skuldebrev. Om du har Handelsbanken eller Nordea betalar de i sin tur ut pengarna omgående. Har du en annan bank så måste kundtjänst betala ut ditt lån och det kan således bara ske under öppettider. Kundtjänst har öppet måndag – fredag mellan klockan 08:30 – 17:00 och lördagar mellan klockan 09:00 – 16:00. Du kan komma i kontant med kundtjänst på deras hemsida (www.meddelandelan.se). Det sker antingen via telefon eller epost om du har några frågor.

 

Meddelandelån

 

Vårt omdöme om Meddelandelån

Sammanfattningsvis är Meddelandelån en snabb och smidig långivare att använda sig av. Det är emellertid viktigt att ha i åtanke att detta är en högkostnadskredit. Lånet kommer med såväl höga räntekostnader som fasta avgifter för avier och uppläggningsavgift. Vi rekommenderar därför bara lån hos Meddelandelån om du är i akut behov av pengar.

Fördelar

 • ✅ Svar direkt
 • ✅ Utan UC
 • ✅ Godkänner betalnignsanmärkningar

Nackdelar

 • ❌ Högkostnadskredit
 • ❌ Tillkommer avgifter

Vanliga frågor om Meddelandelån

Kan jag ansöka med betalningsanmärkning hos Meddelandelån?
Gör de sin kreditupplysning via Upplysningscentralen?
Får jag svar direkt?
Vad har Meddelandelån fått för betyg?