LetaLån

Lånebelopp
10.000 - 500.000 kr
Löptid
1 - 15 år
Ränta
2.95% - 29.95%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
1 - 5 dagar
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos LetaLån

  • ✔️ Minst 18 år gammal
  • ✔️ Folkbokförd i Sverige
  • ✔️ Fast inkomst från arbete eller pension
  • ✔️ Årsinkomst på minst 100 000 kr (110 000 kr för lån över 30 000 kr)
  • ✔️ Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader (för lån över 30 000 kr)

LetaLån är en låneförmedlare som hjälper dig hitta det bästa privatlånet. Hos LetaLån kan du jämföra men också ansöka om lån på upp till och med 500 000 kr. Tjänsten är dessutom helt gratis och bindning-fri. Till skillnad ifrån många andra digitala långivare kan du i sin tur få lägre ränta med LetaLån. Vilket såklart är en stor fördel när man ska låna pengar. Över 35 olika långivare ingår i jämförelsen och du får bara en kreditupplysning hos UC. Med andra ord är LetaLån är både billigt, smart och smidigt alternativ för den som behöver ett privatlån.

Jämför privatlån hos LetaLån

Hos LetaLån kan du jämföra olika privatlån innan du förbinder dig till något. På så vis får du på ett enkelt sätt det bästa lånet. För att göra en ansökan börjar du å ena sidan med att besöka LetaLåns hemsida. Ansökan tar dig inte mer än 2 minuter att fylla i. Du anger önskade lånesumma, återbetalningstid samt personnummer. I det andra steget lämnar du ytterligare lite information. Därefter signerar du din ansökan direkt på hemsidan med hjälp av bankID. Sedan behöver du inte göra något mer. LetaLån kommer att göra en (1) kreditupplysning hos UC och därefter skicka din ansökan till alla 35 långivarna. Vissa av dessa kommer ge dig svar redan inom 1 minut. LetaLån rekommenderar emellertid att du vänta minst 24 timmar så att flera olika långivare hinner återkomma med låneerbjudanden. Det är nämligen först efter ett dygn din ansökan är färdigbehandlad.

Samla dina lån

Har du flera olika smålån, som exempelvis sms lån eller telefonlån? Då rekommenderar vi att du samlar dina lån. Att samla sina lån innebär att man genom att slå ihop den totala summan av lånet. Därför kan du få bättre villkor och priser. Högre summan innebär nämligen vanligtvis lägre ränta. En annan fördel med att samla lånen är att du således får betydligt bättre översikt över din ekonomi och dina utgifter. Om du funderar på att samla dina lån kan det vara smart att göra en jämförelse på LetaLån. Innan du väljer långivare. Du kan du nämligen enkelt få reda på om ett samlingslån faktiskt skulle löna sig.

Ränta & avgifter

Eftersom LetaLån är en låneförmedlare då sätter inte de själva räntorna. Däremot så är räntorna som deras långivare erbjuder väldigt förmånliga jämfört med deras konkurrenter. Deras nominella ränta sträcker sig från 2.95% upp till 29.95. Det gäller även deras effektiva ränta. De har heller inte några dolda avgifter, vilket vi helt klart ser som en stor fördel. Därför är LetaLån en väldigt bra låneförmedlare som vi på Hittadittlån verkligen rekommenderar.

Utbetalning, kundservice och öppettider

När du väl valt vilket lån du vill ha måste du givetvis skriva under skuldebrevet innan de betalar ut. Beroende på vilken bank du väljer går du tillväga på lite olika sätt. Antingen skickar banken ut brevet till dig via vanlig post. Eller så måste du besöka ett bankkontor för att skriva under skuldebrevet. Ett tredje alternativ är att du får skuldebrevet digitalt men även skriver under med bankID. Det sista av de tre alternativen går snabbast och du kommer då få in utbetalning relativt fort. Vill du ha mer information så kan du besöka deras hemsida (www.letalan.se).

För alla eventuella frågor kan du nå LetaLåns kundtjänst på såväl telefon som epost. Telefonnumret till LetaLån är 0771 – 13 13 20. Då LetaLån är en del av Lendo kan du även kontakta Lendo direkt.

 

Letalån

 

Vårt omdöme om LetaLån

LetaLån är en såväl smidig som trovärdig tjänst för dig som behöver jämföra privatlån. De kan även hjälpa dig med rådgivning om du skulle känna sig osäker på någon steg i processen. Något vi också värderar väldigt högt, det är just deras förmånliga räntor. De godtar dessutom betalningsanmärkningar, vilket vi tycker är schysst. Vi på Hittadittlån kan därför rekommendera LetaLån.

Fördelar

  • ✅ Digital och enkel ansökningsprocess
  • ✅ Snabbt svar inom 24 timmar
  • ✅ Bra kundtjänst
  • ✅ Många långivare att välja mellan

Nackdelar

  • ❌ Kreditupplysning sker via Upplysningscentralen

Vanliga frågor om LetaLån

Hur gammal måste jag vara för att ansöka om lån via LetaLån?
Kräver de att jag är folkbokförd i Sverige?
Kan jag ha aktiv skuld hos Kronofogden om jag vill ansöka?
Hur stora belopp kan jag ansöka om hos LetaLån?