Lånekoll

Lånebelopp
10.000 - 600.000 kr
Löptid
1 - 20 år
Ränta
2.9% - 30%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
1 - 2 bankdagar
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Lånekoll

  • ✔️ Åldersgräns 18 år
  • ✔️ Ha ett e-leg som BankID
  • ✔️ Inga skulder hos kronofogden
  • ✔️ Du måste vara folkbokförd i Sverige

Lånekoll är en välkänd låneförmedlare som hjälper privatpersoner att hitta det bästa lånevillkoren inom bolån, billån men även privatlån. Du kan låna från 10 000 kr men också upp till 600 000 kr och har en låg individuell ränta. Deras syfte är att samla ihop dina låneönskemål till bara en ansökan. Den skickar de i sin tur senare ut till över 30 olika banker och långivare.

Låna hos Lånekoll

Låneförmedlaren Lånekoll har flera olika lånetyper. Privatlån utan säkerhet, bolån men också samlingslån. Deras hemsida är enkel att navigera och ansökan tar således inte lång tid. I nuläget erbjuder dem privatlån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Du kan även ta ett samlingslån för samma summa. Därefter när du ska ansöka går det att signera med BankID vilket är lätt och smidigt. Efter din ansökan får du svar från de anslutna bankerna och du kan välja den långivaren som passar dig bäst. Dock varierar utbetalningstiden beroende på vilken bank du valt men oftast betalar de ut pengarna ut inom 3 – 5 bankdagar.

Lånekoll jämför privatlån, billån och bolån

Lånekoll jämför olika typer av privatlån och billån. De går däremot tillväga på olika sätt beroende på om det är kreditkort eller lån. Först fyller du i varför du ansöker, belopp, löptid och kontaktuppgifter. Därefter om du ansöker om bolån väljer du istället vilken typ av bolån och vilken typ av bostad. De gör sedan en kreditupplysning via UC när du ansöker om lån med BankID. Därefter kommer Lånekoll att leta efter de bästa lånet för dig utifrån dina önskemål. Inom 24 timmar får du låneerbjudanden ifrån Lånekoll samarbetspartners. När du till sist valt ett lån får du pengarna inom ett par dagar beroende på vilken bank du har.

Samla dyra lån och få lägre ränta

Lånekoll erbjuder att du kan samla all dina dyra lån och därmed få en sänkt månadskostnad och ränta. Lånebeloppet är därmed 10 000 kr upp till 600 000 kr om du vill lösa lån. Det går till på samma sätt som vid privatlån.

Trygghetsförsäkringar

Du kan även teckna en trygghetsförsäkring hos Lånekoll om något plötsligt skulle hända. Det kan exempelvis vara om du får sparken från jobbet. Låneskyddet betalar upp till 8000 kr per månad. Kostnaden är 6,7% av lånebeloppet du försäkrade.

Kundservice och Öppettider

Om du vill kontakta kundservicen kan således göra det via e-post, telefon, live-chatt, alternativt ett formulär på deras hemsida. Du kan nå de under deras öppettider som är måndag men också till torsdag 09.00 till 18.00. På fredagar 09.00 till 17.00. Är du ute efter mer info? Besök deras hemsida (www.lanekoll.se).

 

Lånekoll

 

Vårt omdöme om Lånekoll

Vi på Hittadittlån anser att Lånekoll är en väldigt bra låneförmedlare. Med de kan du få en av det lägsta räntorna på marknaden idag vilket därav är, 2,9%. Således att du har bra låneförhållande. De har många samarbetspartners vilket gör att du kan jämföra flera låneerbjudanden. Det negativa med Lånekoll är att de gör en kreditupplysning via UC. Deras låneförsäkring täcker bara 8 000 kr vilket också är en nackdel.

Fördelar

  • ✅ Godtar betalningsanmärkningar
  • ✅ Ställer fram flertal låneerbjudanden från 30 olika banker
  • ✅ Konkurrenskraftiga räntor

Nackdelar

  • ❌ Gör kreditupplysningar via UC

Vanliga frågor om Lånekoll

Vad erbjuder Lånekoll för typer av lån?
När har deras kundtjänst öppet?
Godkänner de betalningsanmärkningar?
Hur stora lån kan jag ansöka om via Lånekoll?