Lån och Spar Bank

Lånebelopp
50.000 - 500.000 kr
Löptid
2 - 12 år
Ränta
3.45% - 8.95%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Inte ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Lån och Spar Bank

  • ✔️ Minst 18 år gammal
  • ✔️ Inga betalningsanmärkningar
  • ✔️ Tillvidare anställning
  • ✔️ Minst 250 000 kr i årsinkomst för fast tjänst
  • ✔️ För lånebelopp över 350 000 kr krävs två sökande
  • ✔️ Tillgång till bankID eller mobilt bankID

Lån och Spar Bank erbjuder privatlån på upp till och med 500 000 kr. Med en enkel men också smidig ansökningsprocess som är helt digital är detta en mycket modern bank. En stor fördel med Lån och Spar Bank är att du dessutom får en relativt låg ränta. Hur du än gör så får du inte högre ränta än 8.95%. Dessutom tillkommer ingen aviavgift, dock kommer lånet med en uppläggningsavgift på 495 kr.

Privatlån hos Lån och Spar Bank

Hos dem kan du få ett privatlån för att exempelvis renovera huset eller köpa en bil. Fördelen med privatlånet är att du inte i sin tur behöver redovisa vad du ska ha pengarna till. För att ansöka om lån hos Lån och Spar Bank Privatlån går du således till deras hemsida. Där anger du hur mycket du vill betala samt hur lång återbetalningstid du behöver. Du kan ansöka om ett lån på 50 000 kr upp till 500 000 kr. Återbetalningstiden är 2 – 15 år. Sedan måste du givetvis även komplettera din ansökan med lite information om dig själv. Om du ansöker om mer än 350 000 kr måste du även ha en medsökande i din ansökan.

När allt ovan är klart kommer banken att titta över dina uppgifter och återkomma med ett ditt erbjudande. Du måste därefter komplettera ansökan med mer information än vad du angav. Avslutningsvis får du sedan ditt skuldebrev som du signerar med bankID. Därefter är ansökan klar och de betalar ut dina pengar.

Samla dina lån

Jämfört med många andra långivare på nätet kan du med Lån och Spar Bank få en låg ränta. De gör att Lån och Spar Bank är ett bra alternativ för dig som även behöver ett samlingslån. Samlingslån är ett lån för dig som har många mindre, dyra, lån. Eftersom snabblån och smslån vanligtvis kommer med hög ränta kan de vara fördelaktigt att samla ihop totalsumman av lånen. Därav ta ett större lån med lägre ränta. På så vis sparar du pengar varje månad. Dessutom får du bättre överblick över din ekonomi vilket givetvis också är en stor fördel.

Ränta

Det som är till väldigt stor fördel med Lån och Spar Bank är deras förmånliga räntor. Den individuella räntan sträcker sig från 3,45% men också upp till 8,95%. Deras effektiva ränta är mellan 5,13% och upp till 9,39%. Även om den sätts individuellt, så har de faktiskt en av de lägsta räntorna på marknaden. Därför är det en långivare vi rekommenderar!

Utbetalning, kundservice och öppettider

Som tidigare betalar de ut pengarna direkt efter skuldebrevet är påskrivet. Eftersom du gör detta digitalt på nätet går processen mycket snabbare än med många andra långivare. Skulle du å andra sidan ha frågor angående din ansökan eller ditt lån finns det mycket bra kontaktinformation till dem. Du kan ringa de på telefonnummer 040 – 205 600 på vardagar mellan klockan 08:00 – 17:00. Det går även bra att skicka e-post eller att live chatta på deras hemsida (www.lsb.com).

 

Lån och Spar Bank

 

Vårt omdöme om Lån och Spar Bank

De är ett mycket bra alternativ för den som behöver ett privatlån. Ansökningsprocessen är relativt enkel och du får dessutom en mycket rimlig ränta. Nackdelen är att kraven för att få ett lån beviljat är höga. Du behöver bland annat två sökande vid lån över 350 000 kr.

Fördelar

  • ✅ Digital ansökan
  • ✅ Bra kändtjänst
  • ✅ Förmånliga räntor

Nackdelar

  • ❌ Höga grundkrav för ansökan

Vanliga frågor om Lån och Spar Bank

Gör Lån och Spar Bank sin kreditupplysning hos UC?
Godtar de betalningsanmärkning?
Vad erbjuder de för låneform?
Vad har Lån och Spar Bank fått för omdöme?