Klara lån

Lånebelopp
1000 - 200.000 kr
Löptid
3 månader - 5 år
Ränta
25.74% - 1400%
Kreditupplysning
Creditsafe, Bisnode, UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Klara lån

  • ✔️ Åldergräns 18 år
  • ✔️ Ha en inkomst på minst 100 000 kr per år
  • ✔️ Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Om du behöver ett lån som täcker allting. Då är Klara Lån rätt för dig. De erbjuder dig allt ifrån snabblån till blancolån ifrån 1000 kr men också upp till 200 000 kr. Fast det som får dem att stå ut från andra låneförmedlare är att de erbjuder lån med anmärkning. De gör i sin tur inte sina kreditupplysningar via UC utan istället går de igenom Creditsafe eller Bisnode. Det leder till att det lån du tar från Klara Lån inte således påverkar ditt kreditvärde.

Låna pengar med Klara Lån

Det som skiljer Klara Lån från andra långivare. Det är att de är en låneförmedlare vilket innebär att de sätter ihop olika lån från 15 olika långivare. Detta leder till att de lägger fram flertal olika lån utifrån dina förutsättningar. Beroende på hur mycket du vill låna under hur lång tid så får du ett erbjudande. Du får antingen erbjudande om sms lån eller privatlån – du väljer själv!

Lån utan kreditupplysning hos UC

Klara Lån ställer fram lån till dig som bland annat är utan UC. Istället använder de sig av Creditsafe eller Bisnode som således gör kreditupplysningarna. Att låna via Creditsafe eller Bisnode påverkar inte ditt kreditvärde. Det gör det i sin tur lättare för dig att låna i framtiden med UC. Däremot om du lånar på större belopp mellan 31 000 kr – 200 000 kr. Då gör de en UC på dig.

Snabblån och privatlån med anmärkning

Klara Lån låter dig ta lån fastän du har betalningsanmärkningar. Kravet är dock att du inte får ha skulder hos Kronofogden. Du måste också ha en inkomst på 100 000 kr om året. Utefter det kommer de ställa fram lån som kan acceptera detta.

Kundservice

Om du vill komma i kontakt med Klara Lån gör du det genom att antingen maila dem eller ringa. Då får du hjälp av deras proffsiga kundservice. Är du däremot ute efter mer information så kan besöka deras hemsida (www.klaralan.se).

 

Klara lån

 

Vårt omdöme om Klara lån

Något vi betygsätter högt är flexibilitet och det är precis vad de står för. Faktumet att de lägger fram lån till dig genom att du bara ansöker via Bank-ID helt gratis är väldigt positivt. De låter även dig att låna små som stora belopp med eller utan UC. Något som de även erbjuder dig är som sagt att låna med betalningsanmärkningar. Detta gör att de gör det väldigt lätt för dig som har haft tidigare ekonomiska problem. Tyvärr är ett problem att de har en bristande kundservice. Det kan göra det svårare för dig som har frågor - men oroa dig inte. De har nämligen en hel sida om vanliga frågor.

Fördelar

  • ✅ Lån utan UC (max 30 000 kr)
  • ✅ Stora lånebelopp
  • ✅ Du kan låna med betalningsanmärkningar

Nackdelar

  • ❌ UC görs vid 30 000 kr och högre
  • ❌ Bristande kundservice