Klara lån

Populärt i Oktober
Lånebelopp
1000 - 150.000 kr
Löptid
3 månader - 10 år
Ränta
6.84% - 1112%
Kreditupplysning
Creditsafe, Bisnode, UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Klara lån

 • ✔️ Åldergräns 18 år
 • ✔️ Ha en inkomst på minst 100 000 kr per år
 • ✔️ Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Om du behöver ett lån som täcker allting. Då är Klara Lån rätt för dig. De erbjuder dig allt ifrån snabblån till blancolån ifrån 1000 kr men också upp till 200 000 kr. Fast det som får dem att stå ut från andra låneförmedlare är att de erbjuder lån med anmärkning. De gör i sin tur inte sina kreditupplysningar via UC utan istället går de igenom Creditsafe eller Bisnode. Det leder till att det lån du tar från Klara Lån inte således påverkar ditt kreditvärde.

Låna pengar med Klara Lån

Det som skiljer Klara Lån från andra långivare. Det är att de är en låneförmedlare vilket innebär att de sätter ihop olika lån från 15 olika långivare. Detta leder till att de lägger fram flertal olika lån utifrån dina förutsättningar. Beroende på hur mycket du vill låna under hur lång tid så får du ett erbjudande. Du får antingen erbjudande om sms lån eller privatlån – du väljer själv!

Lån utan kreditupplysning hos UC

Klara Lån ställer fram lån till dig som bland annat är utan UC. Istället använder de sig av Creditsafe eller Bisnode som istället gör kreditupplysningarna. Att låna via Creditsafe eller Bisnode påverkar således inte ditt kreditvärde. Det gör det i sin tur lättare för dig att låna i framtiden med UC. Däremot om du lånar på större belopp mellan 31 000 kr – 150 000 kr. Då gör de en UC på dig. Se dock till att inte få för många förfrågningar på ditt UC register, då kan det som sagt bli svårt att få lån beviljat.

Snabblån och privatlån med anmärkning

Klara Lån låter dig ta lån fastän du har betalningsanmärkningar. Kravet är dock att du inte får ha skulder hos Kronofogden. Du måste också ha en inkomst på 100 000 kr om året. Utefter det kommer de ställa fram lån som kan acceptera detta. Det är en stor fördel med dagens långivare, att de oftast godtar betalningsanmärkningar. Däremot brukar de som sagt ställa krav på en stabil inkomst och att anmärkningen är äldre än 6 månader.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen hos Klara Lån är väldigt enkel och smidig som dessutom sker helt digitalt. Det du först behöver göra är att gå in på deras hemsida. Därefter gör du följande:

 1. Fyll i personuppgifter (personnummer, epost, telefonnummer)
 2. Därefter skriver du in hur din ekonomi ser ut för tillfället
 3. Sedan kontaktar de alla långivare (detta tar endast 20 sekunder)
 4. Sen får du flertal låneerbjudanden som är helt anpassade för dig
 5. Välj efteråt det lån som passar dig bäst och sedan betalar de ut dina pengar

Räntor & avgifter hos Klara Lån

Vi gillar Klara Lån generellt sätt väldigt mycket. De har en schysst nominell ränta som sträcker sig mellan 6.84% upp till 39.%. Däremot är deras effektiva ränta ganska hög, den sträcker sig i sin tur mellan 8.57% upp till 1112%. Det vi dock gillar är att de inte har några former av dolda avgifter som uppläggningsavgifter och aviavgifter. Därför är de helt klart en av våra favoriter bland alla låneförmedlare.

Kundservice och utbetalningar

Om du vill komma i kontakt med Klara Lån gör du det genom att antingen maila dem eller ringa. Då får du hjälp av deras proffsiga kundservice. Är du däremot ute efter mer information så kan besöka deras hemsida (www.klaralan.se). När det kommer till utbetalningarna så kan det variera väldigt mycket. Anledningen till det är för att det är olika långivare som har olika utbetalningstider. Men eftersom de primärt jämför snabblån så brukar pengarna betalas ut direkt.

 

Klara lån

 

Vårt omdöme om Klara lån

Något vi betygsätter högt är flexibilitet och det är precis vad de står för. Faktumet att de lägger fram lån till dig genom att du bara ansöker via Bank-ID helt gratis är väldigt positivt. De låter även dig att låna små som stora belopp med eller utan UC. Något som de även erbjuder dig är som sagt att låna med betalningsanmärkningar. Detta gör att de gör det väldigt lätt för dig som har haft tidigare ekonomiska problem. Tyvärr är ett problem att de har en bristande kundservice. Det kan göra det svårare för dig som har frågor - men oroa dig inte. De har nämligen en hel sida om vanliga frågor.

Fördelar

 • ✅ Lån utan UC (max 30 000 kr)
 • ✅ Stora lånebelopp
 • ✅ Du kan låna med betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • ❌ UC görs vid 30 000 kr och högre
 • ❌ Bristande kundservice

Vanliga frågor om Klara lån

Vilka låneformer erbjuder Klara Lån?
Hur når jag deras kundservice?
Kan jag ansöka med en betalningsanmärkning?
Hur mycket får jag låna via Klara Lån?