Julalånet

Lånebelopp
30.000 - 300.000 kr
Löptid
2 - 10 år
Ränta
3.5% - 20.67%
Kreditupplysning
Bisnode
Betalningsanmärkning
Inte ok
Utbetalning
1 - 3 dagar
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Julalånet

 • ✔️ Inte ha betalningsamärkning
 • ✔️ Minst 18 år gammal
 • ✔️ Ingen skuld hos Kronofogden
 • ✔️ Folkbokförd i Sverige

Julalånet är ett privatlån utan säkerhet (blancolån) som lanserades i februari 2020. De erbjuder dig att låna från 30 000 kr upp till 300 000 kr. Det som däremot är till stor fördel är att lånet är utan UC och kreditupplysningen sker istället hos Bisnode. Den stora fördelen för dig som ansöker om lånet är att det inte heller tillkommer någon form av dold avgift utöver deras uppläggningsavgift och aviavgift.

Privatlån utan säkerhet hos Julalånet

Julalånet erbjuder ett flexibelt privatlån från 30 000 kr upp till hela 300 000 kr. Ett flexibelt lån innebär i sin tur att du kan välja helt själv hur och på vilket sätt du vill använda pengarna. Många som lånar från Julalånet använder pengarna för till exempel att låna till bil eller renovera sitt hus. De kräver dessutom ingen säkerhet vilket är till fördel för dig som är ute efter ett smidigt och helt digitalt lån.

Två betalningsfria månader

En stor fördel med Julalånet är faktumet att du kan bli belönad med två helt betalningsfria månader. Kraven är ofta att du behöver sköta dina amorteringar men även ränteinbetalningar för att kunna bli belönad. Därför anser vi att de helt klart är en schysst långivare som tänker på sina låntagare.

Räntor & avgifter

Julalånet har relativt låga räntor till skillnad från sina konkurrenter. De erbjuder en årsränta (nominell ränta) på 3.5% upp till 14.95%. De har dock en effektiv ränta som sträcker sig ifrån 3.9% upp till 20.67%. Det tillkommer dessutom en uppläggningsavgift på 250 kr och en administrativ avgift på 45 kr.

Utbetalning, kundservice och öppettider

Julalånet är där för dig ifall du är ute efter att komma i kontakt med dem. De har en smidig men också enkel live-chatt som du kan nå via deras hemsida och den är öppen alla vardagar mellan 08:00 och 17:00. Ifall du vill nå dem via telefon kan du ringa till dem på 0511-34 20 00. Ifall du är ute efter mer information så kan du besöka deras hemsida.

 

Julalånet

 

Vårt omdöme om Julalånet

Ifall du är ute efter ett flexibelt privatlån med förmånliga räntor, då anser vi att Julalånet är det självklara valet. Det tillkommer heller ingen säkerhet, vilket är till fördel för dig som vill slippa det. Faktumet att du kan bli belönad med två betalningsfria månader är väldigt unikt för en långivare. Om du känner att du vill korta ner eller förlänga lånet så kan du också ändra löptiden i efterhand.

Fördelar

 • ✅ Ingen säkerhet krävs
 • ✅ Två betalningsfria månader
 • ✅ Möjlighet till att ändra löptid i efterhand
 • ✅ Kreditupplysning via Bisnode

Nackdelar

 • ❌ Du får inte ha betalningsamärkning
 • ❌ Ingen skuld hos Kronofogden
 • ❌ Uppläggningsavgift och aviavgift tillkommer

Vanliga frågor om Julalånet

Hur mycket kan jag låna hos Julalånet?
Kräver de att jag anger en säkerhet?
Vad har de för ränta?
Gör Julalånet kreditupplysning hos UC?