Hypoteket Bolån

Lånebelopp
200.000 - 9.500.000 kr
Löptid
3 månader - 5 år
Ränta
1.33% - 1.76%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Inte ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Hypoteket Bolån

  • ✔️ Åldersgräns på 18 år
  • ✔️ Du kan bara låna 65% av bostadens värde
  • ✔️ Inga skulder hos Kronofogden
  • ✔️ Din inkomst är i SEK

Hypoteket är ett enkelt men också smidigt alternativ för dig som söker bolån. Med Hypoteket kan du bland annat få ett bolån på upp till 65 % av bostadens värde. Vidare får alla som ansöker om lån hos Hypoteket samma bolåneränta. Du slipper dessutom förhandling. I dagsläget erbjuder inte Hypoteket brygglån eller handpenningslån. Ansökan om bolån hos Hypoteket gör du därför enkelt via datorn, med hjälp av bankID.

Låna pengar hos Hypoteket Bolån

För att ansökan om bolån hos Hypoteket börjar du med först och främst att besöka deras hemsida. Där hittar du i sin tur ett formulär som du fyller. I formuläret anger du bland annat information om dig, din ekonomi och om fastigheten du vill köpa. Vidare signerar du enkelt din ansökan direkt via datorn eller mobilen med hjälp av BankID. Omedelbart därefter kommer Hypoteket att göra en kreditupplysning på dig. Detta i syfte att vara säker på att du kan betala av bolånet. Vidare kommer de även att göra en värdering av bostaden som du vill köpa. Slutligen kommer Hypoteket sedan att kontakta dig med ett svar. Om du får ett positivt besked kommer en bolånespecialist från Hypoteket kontakta dig för att svara på eventuellt frågor. Avslutningsvis mejlas ett erbjudande till dig och du kan i lugn och ro fundera. När du sedan bestämt dig finns det en länk i mejlet som du fått. Den länken tar dig till avtalet som du sedan kan signera med BankID.

Bolån med låg inkomst

Detta är en av få långivare som erbjuder dig ett bolån trots att du har en låg inkomst. Det som tyvärr är problemet är att du endast kan låna under en ganska kort period (max 5 år).  Problemet med det är att det tillkommer rätt höga amorteringar. Men är du ute efter ett kortsiktigt bolån så är Hypoteket absolut att rekommendera. Dessutom så blir 20-25% av ansökningarna godkända, vilket är relativt högt!

Flytta befintligt bolån till Hypoteket

Utöver lån för att köpa en ny bostad kan du även flytta ett befintligt lån till Hypoteket. Att ansöka om att flytta sitt bolån till Hypoteket är enkelt. Du fyller således i din ansökan på deras hemsida, det tar inte mer än ett par minuter. Sedan skriver du därav under din ansökan med hjälp av BankID. Vanligtvis får du svar direkt eller å andra sidan redan nästkommande dag. Beslutet hittar du i sin tur på Mina Sidor på Hypotekets hemsida. Du kan där välja att signera avtalet om du är nöjd.

Utbetalning, kundservice och öppettider

Utbetalningen av lånet sker direkt efter att du slutligen har accepterat erbjudandet. Om du har ansökt om ett nytt bolån kan Hypoteket därför betala ut lånet direkt till säljaren. Har du istället ansökt om att flytta ditt lån till Hypoteket sker utbetalning direkt till din förra bank. Om du har frågor kan du kontakta Hypoteket via telefon eller epost. Dessutom erbjuder Hypoteket live chatt direkt på deras hemsida. Är du ute efter mer information kan du gå in på deras hemsida (www.hypoteket.com).

 

Hypoteket Bolån

 

Vårt omdöme om Hypoteket Bolån

Sammanfattningsvis är Hypoteket ett bra alternativ för dig som enkelt, smidigt och digitalt vill ta ett bolån. En stor fördel är att du dessutom slipper ränteförhandla då alla får samma bolåneränta. Nackdelen med Hypoteket är att du bara kan låna upp till 65 % av bostadens värde. Du kan således inte heller ansöka om ett handpenningslån. Har du däremot kapitalet för att inte behöver låna mer än 65 % är Hypotekslånet är mycket bra alternativ.

Fördelar

  • ✅ Direkt utbetalning
  • ✅ Konkurrenskraftiga räntor
  • ✅ Enkel och smidig låneprocess med BankID

Nackdelar

  • ❌ Kreditupplysning via UC
  • ❌ Betalningsanmärkningar godtas ej
  • ❌ Du kan endast låna 65% av bostadens värde

Vanliga frågor om Hypoteket Bolån

Hur mycket kan jag låna hos Hypoteket Bolån?
Var nånstans sker deras kreditupplysning?
Får jag ansöka med betalningsanmärkning?
Vad har Hypoteket Bolån fått för omdöme?