Freedom Finance

Lånebelopp
5000 - 600.000 kr
Löptid
1 - 18 år
Ränta
2.99% - 33.83%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
1 - 5 dagar
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Freedom Finance

  • ✔️ Måste vara minst 18 år gammal
  • ✔️ Du måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor
  • ✔️ Inte ha obetalda skulder hos Kronofogden

Freedom Finance är en låneförmedlare som erbjuder dig att jämföra men också ansöka om olika privatlån. Du kan ansöka om upp till 600 000 kr. Freedom Finance är kopplat till över 30 olika banker som alla kommer att ta emot din låneansökan. Du gör emellertid bara en ansökan och kommer därför bara att få en kreditupplysning hos UC. Att jämföra lån med Freedom Finance är dessutom inte bara väldigt smidigt, det är dessutom helt gratis.

Jämför privatlån hos Freedom Finance

Att jämföra och ansöka om privatlån hos dem är både snabbt men även enkelt. Ansökan tar i sin tur bara två minuter att genomföra. Till att börja med anger du hur mycket du vill lån och hur lång återbetalningstid du vill för ditt lån. Du kommer då få en uppskattning på ungefär vad lånet kommer att kosta dig per månad. Det är emellertid inte säkert att detta kommer stämma exakt. Kostnaden och räntan bestämmer de beroende på hur din UC ser ut. Hög kreditvärdighet kommer att resultera i bättre ränta.

Efter att du angett summa och återbetalningstid måste du skriva in några personliga uppgifter om dig själv. Exempelvis måste du ange ditt personnummer och mobiltelefonnummer med mera. Sedan signerar du bara din ansökan med bank eller mobilt bankID. Därefter är ansökan klar och Freedom Finance skickar ut din ansökan till alla 30 långivarna.

Billån

Om du hittat din drömbil men också vill köpa den kan du oftast ta ett billån med bilen som insats. Billånet kan emellertid inte stå för hela betalningen av bilen. Vanligtvis måste du därför betala minst 20% av bilen i kontantinsats direkt vid köpet. Har då inte tillräckligt med kapital för att betala kontantinsatsen. Då kan Freedom Finance hjälpa dig att ta ett lån till den. Eftersom Freedom Finance är ett vanligt privatlån behöver du inte ange vad du ska använda lånet till. Det passar därmed perfekt för att låna pengar till handpenning på en bil.

Utbetalning, kundservice och öppettider

När det sedan kommer till utbetalningen av ditt lån beror det på vilket bank du väljer att låna av. Själva jämförelsen tar normalt 24 timmar att genomföra. Sedan måste även du välja vilket lån du vill ha samt skriva under skuldebrevet. Det är först därefter de kan betala ut ditt lån. Hos de långivare som tillåter signering med bankID går processen således snabbare. Räkna emellertid med att det kommer ta totalt 3–5 dagar innan du har pengarna inne på ditt bankkonto.

Om du skulle ha några eventuella frågor har Freedom Finance (www.freedomfinance.se) en mycket bra kundtjänst som finns tillgänglig dygnet runt. Du når de antingen via telefon eller via epost.

 

Freedom Finance

 

Vårt omdöme om Freedom Finance

De är en väletablerad aktör på lånemarknaden. Tjänsten är både enkel och seriös, och dessutom helt gratis att använda sig av. Antalet långivare som de jämför är dessutom mycket omfattande. Vi kan därför rekommendera Freedom Finance.

Fördelar

  • ✅ Stora lånebelopp
  • ✅ Gratis att använda sig av
  • ✅ Förmånliga räntor

Nackdelar

  • ❌ De gör en UC på dig

Vanliga frågor om Freedom Finance

Gör Freedom Finance sin kreditupplysning via UC?
Vilka banker samarbetar de med?
Vad för typer av lån erbjuder de?
Har Freedom Finance fått ett bra omdöme?