Flexkontot

Lånebelopp
5000 - 20.000 kr
Löptid
1 mån - 2 år
Ränta
39.48% - 76.2%
Kreditupplysning
Bisnode
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Inom 24h
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Flexkontot

 • ✔️ Du är över 18 år
 • ✔️ Årsinkomst på minst 150 000 kr
 • ✔️ Inga skulder hos kronofogden

Hos Flexkontot kan du ansöka om en kontokredit på upp till från 5000 kr20 000 kr. De gör kreditupplysningen via Bisnode, vilket gör att Flexkontot är en långivare utan UC. Det går även bra att ansöka hos Flexkontot om du har betalningsanmärkningar. Det går däremot inte att låna pengar om du har en stående skuld hos Kronofogden.

Ansöka om lån hos Flexkontot

Att ansöka om snabblån hos Flexkontot är väldigt enkelt. Kontokredit hos Flexkontot är dessutom, precis som namnet antyder, ett mycket flexibelt alternativt för dig som vill låna pengar. När det kommer till själva ansökan gör du den direkt på Flexkontots hemsida. Du börjar med att ange hur stor kreditgräns, alltså hur hög kontokredit, som du vill ha på ditt konto. Vidare anger du även hur stort uttag du vill göra direkt när din kontokredit har blivit beviljad. Därefter måste du ange lite personliga uppgifter om dig själv. Däribland exempelvis personnummer, månadsinkomst och sysselsättning. Du signerar din ansökan med antingen mobilt bankID eller bankID.

Kontokredit utan UC

Flexkontot är alltså ett flexibelt sätt att låna pengar. Pengarna som du tar ut från din kontokredit fungerar precis som ett privatlån. På samma sätt som med andra snabblån så behöver du inte ange vad du ska använda pengarna till. Du kan exempelvis renovera ditt hus eller laga bilen. För Flexkontot spelar det däremot ingen roll, det är ditt lån och du spenderar pengarna precis som du vill. En fördel är att lånet är utan upplysning hos Upplysningscentralen. De gör istället den hos Bisnode.

Räntor & avgifter hos Flexkontot

Höga räntor och avgifter är ofta förknippat med sms lån. Däremot anser vi att Flexkontot har relativt schyssta räntor. Anledningen till varför vi gillar dem är på grund av att de erbjuder samma ränta oavsett om du har bra eller dålig ekonomi. Deras årsränta även kallat fasta ränta är på 39.48%. Däremot är deras effektiva ränta på 69.3%. Det tillkommer dock en uppläggningsavgift på 475 kr och en aviavgift på 25 kr.

Utbetalning, kundservice och öppettider

När det lämnat in din ansökan får du svar redan inom 24 timmar. Det är sedan upp till dig att välja om du således vill godkänna låneavtalet eller inte. Om du väljer att göra det betalar de ut pengarna direkt, vanligtvis redan samma dag. Det tar sedan ca 1–2 dagar innan du har pengarna insatta på ditt bankkonto. Vill du sedan ta ut mer pengar eller ansöka om att utöka din kredit. Då gör du det på ”Mina Sidor” på Flexkontots hemsida. Om du behöver komma i kontakt med Flexkontot kan du därför såväl mejla som ringa dem. Det går även bra att fylla i ett kontaktformulär på Flexkontots hemsida (www.flexkontot.se).

 

Flexkontot

 

Vårt omdöme om Flexkontot

Flexkontot är smidigt och enkelt att använda sig av. Deras hemsida innehåller mycket bra information om du har eventuella frågor. Viktigt att komma ihåg är emellertid att detta är ett mycket dyrt lån. Även om du skulle betala av din skuld snabbt kommer lånet med såväl uppläggningsavgift som aviavgift. Vi rekommenderar således bara att du tar lånet om det är nödvändigt.

Fördelar

 • ✅ Smidig och enkel digital ansökan
 • ✅ Ansökan är helt gratis
 • ✅ Även person under 20 år kan ansöka
 • ✅ Godtar ansökningar från personer med betalningsanmärkningar
 • ✅ Ingen UC

Nackdelar

 • ❌ Högkostnadskredit
 • ❌ Uppläggningsavgift på 495 kr
 • ❌ Hög nominell ränta på 39,48%

Vanliga frågor om Flexkontot

Kan jag ansöka om ett lån utan kontroll av UC hos Flexkontot?
Får jag ha betalningsanmärkning när jag ska ansöka?
Är deras lån en högkostnadskredit?
Vad får Flexkontot för omdöme av er?