Ferratum

Lånebelopp
1000 - 45.000 kr
Löptid
1 månad - 15 år
Ränta
39.6% - 47.64%
Kreditupplysning
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Ferratum

  • ✔️ Du måste vara minst 21 år gammal
  • ✔️ Ingen skuld hos Kronofogden
  • ✔️ Deklarerad inkomst
  • ✔️ Giltigt telefonnummer samt e-post

Ferratum är en pålitlig långivare som erbjuder snabblån. Beloppen sträcker sig ifrån 1 000 kr men också upp till 45 000 kr. De etablerade sig på marknaden år 2005 och är kanske Sveriges största långivare av sms lån. Ferratum erbjuder även lån med betalningsanmärkningar och utan kreditupplysning hos UC. Helt klart en av de populäraste långivarna när det kommer till mikrolån.

Snabblån utan UC hos Ferratum

Den stora fördelen som vi ser med Ferratum är faktumet att de inte tar UC-kontroll. De använder sig istället av Creditsafe som  i sin tur är ett alternativ till Upplysningscentralen. Detta leder till att ditt register hos UC inte kommer bli påverkat av detta lån. Det blir således lättare att ta ett lån via dem i framtiden.

Låna med betalningsanmärkningar

En annan stor fördel med Ferratum är att de erbjuder lån trots att du har betalningsanmärkningar. De tillåter dig att ha upp till 6 st vilket är väldigt generöst. Däremot måste de vara 6 månader gamla eller äldre. Anledningen till att dagens långivare ser över anmärkningar. Det är på grund av att de ser på din förmåga att betala tillbaka i dagsläget. Därför bryr de sig inte hur den var förut.

Räntefritt i 30 dagar

Ferratums kredit är å ena sidan helt räntefri inom de 30 första dagarna. Pengarna får du välja vad du vill göra med, som att betala dina räkningar eller också något helt annat. Efter 30 dagar börjar räntan gälla. Startavgiften ligger på 0 kr och den fasta månadsräntan är dock 39.6%. Den effektiva räntan är även 47,64%. Det viktiga är att du i sin tur betalar tillbaka pengarna i tid för att undvika dyra kostnader. Därför gillar vi verkligen Ferratum, eftersom de inte har några dolda avgifter. Tyvärr var erbjudandet om räntefritt lån endast under våren 2020, nu är det inte tillgängligt längre.

Ansökningsprocessen hos Ferratum

Det du först och främst gör när du kommer till deras hemsida, det är att välja belopp. Därefter kommer du till en sida där du behöver fylla i nödvändig information. Det kan vara allt ifrån personuppgifter som namn ända till din epost-adress. Därefter får du legitimera dig med BankID. Sedan gör de en kreditupplysning på dig via Creditsafe. Där får du i sin tur besked om du har blivit beviljad eller ej. Sedan betalar de ut pengarna direkt.

Kundservice, öppettider och utbetalningar

Servicen på Ferratum är effektiv och deras utbetalningar sker direkt. Om du däremot har bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB. Då kan du ansöka utanför öppettider för att få utbetalning så snabbt som möjligt, annars måste du ansöka innan öppettiderna. Utbetalningen av ditt sms lån kan därav ske via Swish. Din inkomst ska vara deklarerad och bedömningen av din inkomst är även individuell. Det leder till att du kan låna utan fast inkomst. Är du dock ute efter mer information kring Ferratum. Då kan du besöka deras hemsida.

Relaterat: Ferratum Primeloan

 

Ferratum

 

Vårt omdöme om Ferratum

Ferratum är en enkel och smidig långivare. Det finns därmed inga dolda kostnader och de har lång erfarenhet av sms lån med en verksamhet i 22 länder. Dess räntor är rimlig. Ifall du vet att du inte kan betala tillbaka i tid. Då bör du inte ansöka om det. Sammanfattningsvis så rekommenderar vi Ferratum på Hittadittlån om du är ute efter ett snabbt och enkelt lån. Om du vill läsa mer om Ferratum kan du göra det här.

Fördelar

  • ✅ Du kan låna utan kontroll av UC
  • ✅ Godtar betalningsanmärkningar
  • ✅ Låna räntefritt i 30 dagar

Nackdelar

  • ❌ Hög åldersgräns på 21 år

Vanliga frågor om Ferratum

Gör Ferratum en UC-kontroll?
Accepterar de betalningsanmärkningar?
Betalar de ut även på helger?
Hur fort betalar Ferratum ut?