Expresskredit

Lånebelopp
1000 - 30.000 kr
Löptid
1 - 12 månader
Ränta
39.8% - 84.23%
Kreditupplysning
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Inte ok
Utbetalning
Direkt
Gå till ansökan
Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Krav på att få låna hos Expresskredit

 • ✔️ Mellan 18 – 72 år gammal
 • ✔️ Folkbokförd i Sverige i minst 5 år
 • ✔️ Giltigt BankID
 • ✔️ Deklarerad inkomst i minst 2 år
 • ✔️ Inga betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo

Expresskredit beviljar kontokredit på upp till 30 000 kr. Ansökan är helt digital och sker således direkt via din dator eller mobiltelefon. Fördelen med Expresskredit är att du bara betalar för det beloppet som du faktiskt använder. Skulle du således ansöka om en kontokredit på 30 000 kr. Då skulle du endast behöva betala för 10 000 kr om du använder dig av 10 000 kr. Expresskredit fungerar alltså lite som ett kreditkort, fast på nätet.

Snabblån hos Expresskredit

Att ansöka om snabblån hos Expresskredit är mycket enkelt. Du börjar med att besöka deras hemsida. Där anger du hur stor kontokredit du i sin tur skulle vilja få beviljat. Du kan ansöka om allt ifrån 1000 kr upp till 30 000 kr. Efter det så måste du skapa ett konto. Det är nödvändigt eftersom det är där din kontokredit kommer finnas tillgänglig för uttag. Sedan måste du ange lite information om dig själv som exempelvis personnummer och dina kontouppgifter. Du kommer därefter att skriva under din ansökan digitalt med hjälp av bankID eller mobilt bankID. Avslutningsvis får du slutligen ett preliminärt besked om din ansökan. Innan det slutliga beskedet går igenom så måste du skriv under avtalet innan de betalar ut pengarna. Även det kommer kunna ske med hjälp av bankID direkt på din dator.

Kontokrediten

Expresskredit ger dig alltså en kontokredit. Men eftersom ansökan är så smidigt och enkel kan tjänsten ses mer eller mindre som ett vanligt snabblån. Eftersom det är ett snabblån så betalar Expresskredit ut nästan direkt, precis som med alla andra sms lån och direktlån.

Räntor & avgifter hos Expresskredit

Det vi gillar med Expresskredit är faktumet att de har en fast årsränta som är samma för alla oavsett om du har bra eller dålig ekonomi. Årsräntan är på 39.8% vilket är helt okej jämfört med deras konkurrenter. Däremot sträcker sig deras effektiva ränta från 53.12% upp till 84.23%. Det tillkommer dock en uppläggningsavgift på 280 kr och en aviavgift på 45 kr. Hade det inte varit för de extra avgifterna hade de fått ett bättre betyg av oss.

Utbetalning, kundservice och öppettider

Efter att din kontokredit har blivit beviljad så kommer de betala ut direkt. Hur lång tid det tar innan du får ditt uttag beror på vilken bank du har. Om din bank tillåter direktutbetalningar kommer pengarna därför att finnas på ditt konto omgående. Skulle din bank mot förmodan inte tillåta direktutbetalning sker utbetalningen antingen på eftermiddagen eller kommande förmiddag. Allt beroende på hur dags på dagen du gör din ansökan. Om du skulle ha några frågor finns kundtjänst tillgänglig . De har öppet vardagar mellan klockan 08:00 – 18:00 men också helger mellan klockan 10:00 – 14:00. Du når kundtjänst på telefonnummer 018-71 00 03. Det går även bra att mejla på [email protected] Är du ute efter mer information så går det bra att besöka deras hemsida (www.expresskredit.se).

 

Expresskredit

 

Vårt omdöme om Expresskredit

Sammanfattningsvis fungerar Expresskredit perfekt som en buffert i vardagen. Det kan vara ett bra alternativ för dig som inte har några sparade pengar. Uttag hos Expresskredit är dock kopplat till dyra avgifter. Du betalar 340 kr i uppläggningsavgift på 320 kr i samband med första uttaget. Dessutom tillkommer en aviavgift på 35 kr vid varje betalningstillfälle. Den nominella räntan är 39,3% vilket också är relativt högt.

Fördelar

 • ✅ Direkta utbetalningar
 • ✅ Inga avgifter för outnyttjad kontokredit
 • ✅ Digital ansökningsprocess
 • ✅ Ingen UC

Nackdelar

 • ❌ Höga avgifter i form av uppläggningsavgifter och räntor
 • ❌ Hög ränta på utnyttjad kredit

Vanliga frågor om Expresskredit

Var nånstans gör Expresskredit sin kreditupplysning?
Går det att få ett lån beviljat trots betalningsanmärkning?
Erbjuder de direktutbetalning?
Hur lång löptid har Expresskredit?