Direkto

Lånebelopp
10.000 - 500.000 kr
Löptid
1 - 15 år
Ränta
2.95% - 21.82%
Kreditupplysning
UC
Betalningsanmärkning
Ok
Utbetalning
Beror på bank
Gå till ansökan

Krav på att få låna hos Direkto

  • ✔️ Du måste vara minst 20 år gammal
  • ✔️ Skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader
  • ✔️ Ej fått någon betalningsanmärkning senaste 6 månaderna
  • ✔️ Årsinkomst på minst 100 000 kr
  • ✔️ Måste ha ett bank-id

Om du letar efter en bra låneförmedlare med många alternativ och förmånliga villkor så är Direkto ett alternativ. De erbjuder både privatlån utan säkerhet och samlingslån. De har flera samarbetspartners som exempelvis Bluestep och marginalen bank.

Jämför privatlån med Direkto

Direkto erbjuder både samlingslån men också privatlån. Fördelen är också att lånen är utan säkerhet. När du ansöker om ett lån hos dem tar de endast en UC. Det leder till att du därför får erbjudanden från alla deras samarbetspartners. Några av deras samarbetspartners är Coop bank, Bluestep och marginalen bank. Detta är en stor fördel även för dig som kund istället för att vända sig mot en långivare i taget. Annars tar alla långivare separata UC:s vilket kan drabba din kreditvärdighet. Du gör din ansökan smidigt på deras hemsida där du kan välja ditt önskat lånebelopp samt återbetalningstid. Därefter får du en ungefärlig månadskostnad (med ränta och amortering). Om du sedan går vidare med din ansökan får du fylla i dina personuppgifter, kontaktuppgifter och övrig information. Detta leder till att du får det bästa lånet utifrån dina förutsättningar. Du kan sedan enkelt signera med BankID.

Låna med betalningsanmärkningar

Direkto ger dig möjligheten att ta ett lån fastän du har betalningsanmärkningar. Däremot får du inte ha mer än 10 anmärkningar och de får ej vara nyare än 6 månader. Det är till fördel för dig som tidigare har haft svårt att få ett lån beviljat med en anmärkning. Helt klart något vi värderar högt hos dagens långivare, faktumet att de är så flexibla när det kommer till just betalningsanmärkningar.

Ansök om ett samlingslån

De erbjuder även samlingslån om du exempelvis har flera smålån med höga kostnader. Isåfall kan du slå ihop dessa lån med hjälp av ett samlingslån för att sänka dina månadskostnader. Detta kan också leda till att du får lägre ränta på dina befintliga lån. Det är inte den enda fördelen. Du får dessutom bättre chans att hålla reda på din ekonomi och du har nu endast en enda långivare att betala tillbaka till.

Räntan hos Direkto

Det som vi framförallt gillar med Direkto, det är deras förmånliga räntor. Det är något som i princip är A och O när du ska bestämma dig för att ansöka om ett lån. Deras fasta ränta är mellan 2.95% och upp till 19.9%. Däremot så är deras effektiva ränta mellan 3% upp till 21.82%. Detta ser vi som väldigt lågt jämfört med deras konkurrenter. Dessutom har de inte heller några uppläggningsavgifter eller några administrationsavgifter.

Öppettider och kundservice

Deras kundsupport har öppet alla vardagar från 09:00 men även till  18:00. Du kan nå dem både via telefon och E-post. Därför borde du inte tveka om att höra av dig om du har eventuella frågor eller funderingar. Du kan således nå dem på deras hemsida.

 

Direkto

 

Vårt omdöme om Direkto

Vi på Hittadittlån anser att Direkto är en bra låneförmedlare. De ger dig i sin tur stora möjligheter som kund att ta ett privatlån utan säkerhet alternativt samlingslån. Låneförmedlare som endast tar en UC men även ger dig alternativ från flera långivare anser vi är framtiden. Det gör ansökningsprocessen betydligt snabbare men också bättre för dig som kund.

Fördelar

  • ✅ Låga inkomstkrav
  • ✅ Godtar betalningsanmärkningar

Nackdelar

  • ❌ Kreditupplysning görs via UC

Vanliga frågor om Direkto

Vad har Direkto fått för omdöme av oss?
Kräver de att jag klarar en UC-kontroll?
Kan jag ansöka med en anmärkning?
Vad har Direkto för inkomstkrav?