Kreditkort med cashback

Ett kreditkort med cashback innebär att man får återbäring på inköp som görs med kortet. Det här är en väldigt bra förmån att ha på sitt kreditkort eftersom man tjänar på att använda det. Här kan du jämföra cashback kreditkort för att se hur stor återbäring du får med respektive kort.

Kreditkort med cashback

Bästa kreditkort med cashback

4.0
Coop Mastercard
Maxkredit 100 000 kr
Årsavgift 295 kr
Kreditränta 15.95%
Uttagsavgift 0%
  • Samla bonuspoäng
  • Räntefritt 55 dagar
4.0
Komplett Kreditkort
Maxkredit 100 000 kr
Årsavgift 0 kr
Kreditränta 21.40%
Uttagsavgift 0%
  • Räntefritt 50 dagar
  • Samla bonuspoäng
5.0
Supreme Card Classic
Maxkredit 30 000 kr
Årsavgift 0 kr
Kreditränta 17.32%
Uttagsavgift 0%
  • Räntefritt 60 dagar
  • 0 kr årsavgift

Vad är cashback för kreditkort?

Om man använder ett kreditkort med cashback får man pengar tillbaka när man betalar med kortet. Korten kan fungera på olika sätt, antingen behöver du göra köpet via en viss hemsida eller också kan återbäringen automatiskt föras över till kortets saldo. Det finns flera gratis cashback kreditkort i Sverige som är utan årsavgifter och har låga räntor.

Hur fungerar ett bra cashback kreditkort?

Det finns många kreditkort med bonus och förmånsprogram. En form av förmånsprogram är kreditkort med cashback. När man gör ett inköp med kortet får man tillbaka en viss procent av det belopp man har spenderat. Anledningarna till att vissa kortutgivare har det här bonussystemet är dels för att deras trogna kunder ska få en belöning och dels för att locka nya människor att ansöka om kortet och använda det. 

Cashback kan fungera på flera sätt. Antingen så får man ett avdrag på nästa faktura, eller också förs återbäringen över till kortet utan att man behöver göra något själv.

Köp som ger rätt till cashback

Eftersom villkoren på kreditkort med cashback kan variera ska man kontrollera hur återbäringen fungerar innan man ansöker om ett kort. Genom att jämföra kreditkort är det möjligt att hitta det allra bästa kreditkortet för cashback. En av de viktigaste sakerna man ska kontrollera är vilka slags köp som ger rätt till cashback, och hur stor procent man får i återbäring. 

Kreditkort med cashback på alla köp

De allra bästa kreditkorten med cashback ger återbäring på samtliga köp. Betalar du för mat på Ica eller om du köper en tågbiljett på kortet så får du pengar tillbaka. Det här är den allra bästa formen av cashback och flera kortutgivare har sådana förmånsprogram, men det finns också sådana som begränsar när man får cashback. 

Kreditkort med cashback i utvalda butiker

En del cashback kreditkort i Sverige fungerar enbart i vissa butiker. Det går naturligtvis att betala med kortet överallt, men återbäringen får man bara när man gör köp i de butiker som kortutgivaren anger som bonusgrundande. När en återbäring bara gäller i vissa butiker betalar man fullt pris vid inköpet, och sedan finns återbäringen avräknad på fakturan. Med sådana här kreditkort är det vanligt att man behöver göra köpet via en specifik hemsida eller att man behöver installera en plugin i webbläsaren.

Cashback genom att värva vänner

En del cashback kreditkort ger dig återbäring när du värvar vänner att skaffa kortet. Du kan antingen få ett fast belopp överfört till kortet när en vän signar upp sig, eller också ökar den procentuella återbäringen du får på dina inköp för varje person du värvar. 

Varning

Det bästa kreditkortet för cashback

Det allra bästa kreditkortet för cashback är ett som ger dig återbäring på alla köp du gör. Det är med sådana kort du kan få mest tillbaka på dina vardagliga utgifter. Det kan också vara bra att leta efter kort som har samarbeten med specifika butiker eftersom man då har en chans att få en högre återbäring när man handlar hos dem. Ett komplett kreditkort med cashback har dessutom låga årsavgifter, räntor och andra avgifter. 

När man jämför kreditkort ska man också titta på om det finns begränsningar för hur mycket cashback man kan tjäna in. En del kort har månatliga gränser och om man kommer upp till det taket så får man inte återbäring på resterande köp. 

 

Tips

Bonus och cashback - vad är skillnaden?

Kreditkort med bonus och sådana med cashback påminner ganska mycket om varandra, men det finns en väsentlig skillnad. Om man har ett kreditkort med bonus samlar man in poäng. De poäng man har sparat kan man använda för att köpa saker i en speciell poängbutik eller växla till värdebevis. En del kortutgivare låter en också använda bonuspoängen för att betala kreditkortsfakturan. Med ett bonuskort har man alltså en stor valfrihet när det gäller hur man vill använda sina poäng. 

Ett cashback kreditkort ger istället pengar tillbaka i form av återbäring. Summan man har fått i återbäring förs antingen över till kortet per automatik eller också får man ett avdrag på fakturan. I många fall är procenten man får som cashback större än den bonus man tjänar in. Kreditkort med högst cashback kan ge tillbaka så mycket som 5 – 15 %.

Kreditkort med cashback passar för många konsumenter

Ett av de bästa kreditkorten med cashback passar framförallt för personer som planerar att använda sitt kort ofta. Ju mer man använder kortet, desto mer lönsamt blir det. Använder man sitt kreditkort som huvudsakligt betalmedel är ett kreditkort med hög cashback väldigt bra att ha. Även konsumenter som inte använder sitt kort så ofta kan tjäna på att ha ett cashback kreditkort. I grund och botten får man ändå tillbaka pengar när kortet används, och det är alltid något positivt oavsett om man gör stora eller små inköp.

Info

Kostnader för cashback kreditkort i Sverige

När man ansöker om ett kreditkort betalar man vissa avgifter. Kortutgivare har varierande avgifter men de allra vanligaste är att man betalar en årsavgift, fakturaavgift och självklart ränta på den del av krediten man utnyttjar. De bästa kreditkorten för cashback har låga räntor, och i den bästa av världar är de dessutom kreditkort utan årsavgift

 

Andra avgifter man behöver titta på när man jämför kreditkort med högst cashback är valutapåslag och uttagsavgifter. Valutapåslag debiteras när man gör ett inköp i en annan valuta, och uttagsavgifter är det man betalar om man tar ut pengar i en kontantautomat. För att hitta bäst cashback kreditkort behöver man jämföra alla avgifter och leta efter kort som har de mest attraktiva erbjudandena. 

Vanliga frågor om kreditkort med cashback

Vilket är bäst cashback kreditkort?
Det bästa kreditkortet har en hög cashback, låga avgifter och förmånliga räntor. Det är också fördelaktigt om kortet har en räntefri period.
Ska jag välja ett kreditkort med bonus eller cashback?
Om du väljer mellan ett kreditkort med cashback och bonus behöver du fundera över vad du tjänar mest på. Kanske vill du använda bonuspoäng för att köpa resor billigare? Då är ett kreditkort med bonus att föredra. Vill du istället ha återbäring på alla inköp du gör ska du välja ett av alla kreditkort med högst cashback.
Finns det gratis cashback kreditkort?
Ett komplett kreditkort med cashback har både hög återbäring och man debiteras inte heller någon årsavgift för det. Det finns flera aktörer som har gratis kreditkort med cashback. Det man betalar för är då enbart räntor på den kredit man använder, och eventuella valutapåslag, uttagsavgifter och faktureringskostnader.